Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

l Първата дама и вицепрезидентът еднакви заради черната дантела и нюансите на супермодерния Тъмен смърч, министърът на туризма носи Кралски люляк

Три дантелени тоалети се оказаха изключително взривоопасни, защото накараха всички да говорят за стила на дамите, облечени в тях.

Първо Десислава Радева и вицепрезидентът Илияна Йотова се представиха с много сходни рокли на приема, даден от държавния глава по случай националния празник на България. И този техен моден синхрон провокира вълна от всевъзможни коментари и реакции.

Още на следващия ден и министърът на туризма Николина Ангелкова се превърна в мишена на небивал интерес с визията си и тоалета, които разходи по червения килим на най-бляскавото събитие в Холивуд - връчването на наградите "Оскар" в Лос Анджелис. Тя изтъкна, че присъства на празника на кинозвездите "по лична покана".

И докато първата дама си позволи да отговори чрез социалната мрежа на всички

свои критици, които определи като "модни корифеи"

и "стайлинг специалисти",

Илияна Йотова и Николина Ангелкова запазиха мълчание. В същото време именно Радева би трябвало да е свикнала вече с коментарите по повод облеклото си, защото нейният стил винаги е бил следен под лупа.

По всичко личи, че трите дами обаче имат сродни вкусове по отношение на модата и със сигурност показаха афинитет към дантелата.

И Радева, и Йотова също така демонстрираха доверие към българските дизайнери. Тоалетът на първата дама отново е дело на дизайнерката Невена Николова, а роклята на вицепрезидента е творение на Евгения Живкова.

В същото време Ангелкова се похвали във фейсбук с визията си от "Долби Тиатър" и най-вече със срещите си с холивудските звезди, но

пропусна да отбележи

от кого е създадена роклята,

с която направи впечатление там.

Ирландският сайт beaut.ie дори включи нашата министърка в материал за най-стилно облечените звезди на 90-ата юбилейна церемони. Така след основните знаменитости в галерия от снимки попада и Ангелкова в кадър, на който е заедно с актрисата Джизела Маренго.

Няма как да се отрекат безспорните прилики в облеклата и на трите дами, които със сигурност са станали под диктовката на актуалните тенденции в модата.

Дантелата, която е основен акцент и в трите рокли, се приема за много класна и елегантна материя. Освен всичко тя издава способностите на дизайнера, защото с нея се работи изключително трудно. В това отношение Невена Николова се слави със своето майсторство с дантелата и не за първи път е залагала именно на нейната сила за роклите на Радева. В тоалетите и на първата дама, и на вицепрезидента е използвана черна дантела за дългите ръкави,

което също уподобява много визиите им.

Мнозина пък побързаха да сравнят тоалетите им с "обикновени пердета".

Роклята на Ангелкова също е с дълъг ръкав, но в дантела, която не се откроява като багра от роклята.

Трябва да се отбележи също така, че цветовете и на трите взривоопасни тоалета са сред най-модерните за сезон есен/зима 2018 г., определени от цветовата институция Pantone тази година.

Илияна Йотова носи цвета Тъмен смърч (Shaded spruce) - част от палитрата от Седмицата на модата в Ню Йорк, който е описван от експертите като напомняне за вечнозелените иглолистни гори, които не губят багрите си дори и през есента и зимата. Този цвят може да бъде открит и в роклята на първата дама, но в доста по-светъл нюанс, който може да бъде определен и като съвсем различното дълбокоморско синьо-зелено. 

Ангелкова пък е облечена в тоалет с цвета Кралски люляк (Royal lilac) - един от десетте, утвърдени като най-актуални на Седмицата на модата в Лондон.

Министърът на туризма и вицепрезидентът са предпочели дълги рокли, за да демонстрират елегантност, докато Радева често залага, както и в този случай, на дължина малко под коляното.

Може би една от най-видимите разлики в тоалетите им е в изработката на деколтетата - първата дама е с най-откритото, но не и дълбоко, докато при Йотова голите рамене над роклята без презрамки също са покрити с дантела. При Ангелкова деколтето изобщо липсва, като роклята е затворена високо над раменете.

В роклята на Радева са вградени и кристали “Сваровски”, които отсъстват в тоалетите на Йотова и Ангелкова.