Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Много хора се страхуват от влиянието на Цветан Пъков.
Много хора се страхуват от влиянието на Цветан Пъков.

В Панагюрище са скандализирани - докато бил в затвора, посещавал дискотеки, ходил дори на море

Пъков има 20 пътни нарушения и още 3 катастрофи

Бизнесменът Цветан Пъков, който в началото на 2015 година прегази и уби 6-годишния Петьо Гевечанов в Панагюрище, бе пуснат от Софийския градски съд преди да излежи 4-годишната си присъда. Молбата му за предсрочно освобождаване дошла под претекст, че вече е минало половината от наказанието му и имал добро поведение.

Междувременно се разбра, че джигитът, който бе настанен в затворническо общежитие в Казичене,

редовно напускал пределите му

Обяснението за това било, че е пуснат в отпуск. Жители на Панагюрище свидетелстват пред “168 часа”, че често засичали Пъков по улиците на града и още по-шокиращото – в местните барове и дискотеки:

“Съвсем спокойно се разхожда по центъра, винаги облечен в лъскави дрехи, говори високо и се смее силно. В последните три години

неведнъж е посещавал и

нощните заведения,

където демонстрира добро настроение и охолен начин на живот.”

От затворническата институция в Казичене твърдят, че бизнесменът е пускан в отпуск само три пъти, но дори профилът му във фейсбук сочи друго. Малко преди той да бъде изтрит заради медийния интерес, в него можеха да се видят минимум 5 снимки от различни дати и места, на които Пъков гордо позира и нагледно показва как “излежава присъдата си”.

Миналата седмица съдия Десислав Любомиров от 32-ри състав на Софийския градски съд разреши Цветан Пъков да излезе на свобода с мотив, че според доклади на затворническото общежитие той се е поправил. От администрацията в Казичене свидетелстват, че никога не е наказван, а точно обратното – многократно е награждаван

Адвокатите на осъдения внесоха и молба, в която настояват за отпадане на забраната убиецът да управлява автомобил в продължение на 7 години, но тя не бе одобрена.

Интересен е и фактът, че според магистрати и адвокати Пъков е бил задържан в продължение на 3 години и 6 месеца. Това твърдение се явява абсурдно, предвид факта, че все още не са минали и 3 години от самия инцидент.

На 14 април 2015 година около 20 часа Цветан Пъков

прегазва с

мощния си джип

и убива на място

6-годишния Петьо пред погледите на неговите родители. Според направените по-късно експертизи бизнесменът е карал с 80 км в час и не е направил никакъв опит да намали или избегне фаталния сблъсък. Впоследствие се оказва, че до този момент той има зад гърба си над 20 нарушения за движение по пътищата. Появиха се и пострадали от предишни 3 катастрофи, причинени от него.

Жителите на средногорския град са категорични, че не желаят да виждат този човек сред тях, независимо кога ще бъде пуснат.

“Не го искаме тук, наглостта е безгранична, да не говорим за съвест. Един човек, който съжалява, че е отнел живота на невръстно дете, не би си и помислил да излезе, камо ли най-безцеремонно да се забавлява”, коментира пред “168 часа” съсед на семейство Гевечанови.

Не е тайна обаче, че в Панагюрище

има и хора, които

се страхуват от Цветан Пъков

и влиянието, което има.

В отговор на уважената молба за предсрочното му освобождаване Софийската градска прокуратура внесе протест срещу това решение в Софийския апелативен съд.

Коя е единствената радостна новина за семейството, четете в хартиеното издание.