Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицията в Карнобат е задържала 17-годишния Златомир В. от Айтос, който шофирал без да има книжка и след употреба на наркотици.

Младежът е криминално проявен, а преди 2 г. отново шофирайки въпреки че е бил малолетен, е убил свой приятел в катастрофа по пътя Айтос-Бургас, припомнят от полицията.

Айтозлията е задържан около два часа през нощта на 26 февруари, на карнобатската улица "Св.св.Кирил и Методий". Златомир бил зад волана на "Мерцедес 320" с бургаска регистрация. Тестван е за употреба на наркотични вещества, като апарата отчел положителна проба на амфетамин и метамфетамин. 

Месец по-рано - на  28 януари т.г. полицаи откриха в дома на 17-годишния айтозлия  37 топчета марихуана и електронна везна.  Тогава младежът бе арестуван за 24 часа, а събраните материали по случая  - докладвани в Бургаската окръжна прокуратура.

Съвсем скоро срещу Златко В. ще започне дело в окръжния съд за катастрофата с жетва,  станала на 31 декември, 2015 ч., уточниха от Областната дирекция на МВР. Обвинителният акт срещу младежа вече е внесен в съда.

Инцидентът е станал четири минути преди настъпването на Новата година по пътя от Айтос към Бургас, малко след Българово.

Зад волана на "Пежо 106" бил 15-годишният тогава Златомир, а в колата се возели три момчета на възраст от 15 до 19 г.

При един от завоите автомобилът изскочил от платното и се блъснал в мантинела. На място загинал 17-годишен от Бургас, а 19-годишен младеж е приет в реанимация.