Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Елена Йончева Снимка: 24 часа (Архив)
Елена Йончева Снимка: 24 часа (Архив)

Оградата по границата с Турция е бутафория, тя се преодолява много лесно. Това каза в интервю за „Фокус“ говорителят на БСП Елена Йончева.

По думите й е направена едноредова ограда, която не съответства на проекта на МВР и лесно може да бъде преодоляна със стълба. Йончева уточни, че през 2015 година стоежът на оградата е започнал според предвидения план, но е бил завършен по проекти на фирми, посочени от областните управители на Бургас, Хасково и Ямбол.

Говорителят на БСП подчерта, че тази тема показва как безпардонно се търгува с националната ни сигурност и случаят е демонстрация на безочлива кражба. „Първо, Специализираната прокуратура образува досъдебно производство, което означава, че има достатъчно данни за извършени престъпления. Второ, много интересен е фактът, че става дума за Специализирана прокуратура, която започва това досъдебно производство. Това означава, че са замесени висши длъжностни лица, в тези престъпления, или организирана престъпна група. Аз подозирам, че става дума и за двете“, заяви Елена Йончева и допълни, че още през юни 2017 година партия БСП е подала сигнал към Прокуратурата и ДАНС с необходимите факти за извършване на корупционни практики при изграждането на оградата.

Според нея мигрантите прескачат оградата именно в участъците, които не са направени по проекта на МВР, а в същото време за оградата са били платени между 180 и 200 милиона лева, като окончателната сума остава неуточнена.