Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доналд Тръмп СНИМКА: Ройтерс
Доналд Тръмп СНИМКА: Ройтерс

Дори, докато Демократите продължават да поставят препятствия и да си играят на политика, аз никога не съм спирал да се боря за хората и нямам намерение да променям този курс. На 20 януари 2017 година обещах, че този ден ще бъде запомнен като ново начало за американците – денят, в който обикновените хора започнаха да управляват страната отново, пише в статия на президента на САЩ Доналд Тръмп по случай годишнината от началото на президентския му мандат, предадена от американското консервативно издание Washington Examiner.

През последните 365 дни, това обещание беше моята пътеводна светлина.

Ние поставихме Америка на първо място, осъществяваме реални промени и създаваме възможности за всички наши граждани. От бряг до бряг вече има нов дух. Нашата страна си връща силата по-бързо, отколкото някой можеше да предположи. Американската мечта е възможна отново, предава "Фокус".

Според последните данни, икономиката на САЩ е нараснала с 3% за четвъртото тримесечие на годишна база, точно, колкото и в предишните две тримесечия. Икономиката създаде повече от два милиона работни места, а нивото на безработица падна до най-ниските си нива от 17 години – 4,1%. Ние постигнахме най-ниското ниво на безработица за афроамериканците регистрирано някога, а нивата на безработица при испаноамериканците също достигна рекордно ниски нива. „Крайслер“ обяви плановете си да се върне обратно в САЩ от Мексико. А фондовата борса продължава да поставя рекорд след рекорд.

Точно преди Коледа, ние приехме огромни данъчни облекчения и данъчна реформа, предназначена за американския народ. За първи път от 30 години, ние направихме промени в Данъчния кодекс, за да го опростим и да го направим по-справедлив. Намалихме данъците и за частните лица и за бизнеса и удвоихме данъчните облекчения за деца. Тези промени не само ще позволят на американците да задържат повече от спечелените с тежък труд пари, но и ще позволят на американския работник и компании да са конкурентноспособни отново.

През последната година, американците започнаха да получават по-големи заплати и пенсии, американските компании във всички сектори разшириха дейността си и създадоха повече работни места. Създадох много по-добра среда за правене на бизнес, намалявайки бюрокрацията и регулациите. Много казваха, че това не може да бъде направено. Не само, че постигнахме целите си, но и отидохме далеч отвъд тях, елиминрайки 22 регулации за всяка нова, която въведохме.

Като ваш президент, аз освободих огромните ни енергийни запаси, прекратявайки войната срещу въглищата и одобрявайки проекти, като тръбопроводите Keystone XL и Dakota Access pipelines. След 40 години борба с тези, които искаха да задържат американския енергиен потенциал закопан в земята, ние отчуждихме малка част от Арктическия национален резерват за безопасно и отговорно проучване и развитие.

Американците живеят в общности, които са по-сигурни, по-силни, по-здрави. Изкореняваме насилието и възстановяваме върховенството на закона. Федералното правителство няма да отвърне поглед от лекарствената епидемия (opoid epidemic), която стана причина за толкова много погребения в толкова много семейства. Наредих на кабинета си да направи реакцията на спешните случаи един от най-важните и спешните си приоритети и отделих повече от един милиард долара за 2017 година за справяне с пристрастяването към лекарствата и други проблеми свързани с наркоманиите.

Реална промяна се случи и на международната арена.

Моментално, след като поех управлението, наредих да се изгради наново нашата военна сила, съставих нова стратегия за национална сигурност, преразгледах ядрената ни стратегия и разположих свръх-модерни системи за защита балистични ракети. Аз лично се срещнах със 150 световни лидери у дома и в чужбина, а нашите велики военни приложиха нови стратегии, чрез които освободиха Мосул и Ракка, освобождавайки близо 100% от територията, която „Ислямска държава“ завзе в Сирия и Ирак и премахвайки ограниченията за американските сили в Афганистан, които ни пречеха да разгромим терористите, а освен това създадох условия за политическо разрешение на тази криза.

В признание за невероятните заслуги на нашите военни за защитата на нашата родина, един дълг, който никога не можем да изплатим, аз лично съм се заел с това, правителството да изпълни задълженията към нашите ветерани.

Най-накрая, аз запълних свободните места във федералните съдилища със съдии, които ще интерпретират закона, както е написан – включително изключителния председател на Върховния съд – Нил Горсух.

След една година, съм горд да докладвам пред американския народ, че ние действително правим Америка велика отново – за всички американци!

Доналд Тръмп – президент на Съединените американски щати.