Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С фалшивите новини за “третия пол” малкият коалиционен партньор намира нужния нов враг

България узаконява “третия пол” под натиска на международни лобита. И по този начин китната ни родина ще бъде залята от травестити от Иран. Но благодарение на патриотите и главно ВМРО това няма да се случи.

С тази фалшива новина малкият коалиционен партньор реши да запълни бедните откъм информация коледни празници. Оттам нататък тя се довъзпроизведе във вторник, защото тогава бе пуснат предварителният дневен ред на първото за 2018 г. заседание на Министерския съвет.

Цялата шумотевица е заради една конвенция на Съвета на Европа, която България е подписала през 2016 г. Пълното име на документа обяснява и какво регламентира той - “Конвенция за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие”. В него

има 81 члена и

в нито един

не се споменава

словосъчетанието

“трети пол”

Думата “трети” пък е използвана само два пъти, и то в словосъчетанието “трети страни”, което означава държави извън конвенцията.

Всъщност цялото притеснение идва от това, че в чл. 3 има дефиниция на пол - социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете. Тази дефиниция заради частта си за социално изградените роли, както и споменаването в други текстове на полови стереотипи, дават основание на патриотичната агитка да обяви, че се въвежда някакъв “трети пол”. И се аргументира, че полът трябвало да е само мъжки и женски и нищо повече.

Всъщност конвенцията говори за полово обусловени стереотипи, които не са рядкост и в България. Примерно, че жената трябва да осигури възпитанието на децата, да готви, да чисти, а мъжът има право да работи,

уморено да пие

бира, докато

гледа мач, и,

естествено - да

побийва жена си, ако нещо му е криво.

Полов стереотип е, че има мъжки и женски професии като примерно полицай и учителка. Полов стереотип е дори това, че момченцата трябва да тренират карате и футбол, а момиченцата да ходят на балет и художествена гимнастика.

Дори тези детски стереотипи всъщност затвърждават убеждението, че мъжът е силен и има право на собственост върху жената. Та тази конвенция има редица разпоредби (да припомним, разписани в 81 члена) срещу домашното насилие. В много държави, включително и в България, мъж да бие или изнасилва жена си, не се възприема от обществото като нещо кой знае колко страшно. Да не говорим, че има страни, в които е нормално момичетата да бъдат обрязвани, за да не изпитват, като пораснат, удоволствие от сексуалния акт, нямат редица базови права като това да излязат сами от къщата. Нямат право на образование. Точно тези

преследвани в

родината си жени

ще имат право

на бежанска

закрила,

а не травеститите от Иран.

За всеки, който си е направил труда да прочете цялата конвенция, възниква резонният въпрос как може някой да провиди в нея промяна на конституцията на България и въвеждане на еднополови бракове.

И защо тогава е всичко това? Освен заради неизпълнените предизборни обещания.

Вероятно и защото такава партия има нужда от нов враг и при секналите бежански вълни и липсата на баби със забрадки, които да дърпат по границите, иранските травестити са добра изкупителна жертва. Електоратът пак има кого да мрази, а патриотите ще го избавят от тази напаст.

Това, че в борбата с третополците ще има някоя колатерална жертва под формата на пребита жена, не е голям проблем. Все пак българската традиция е такава. Патриотично е да си бием жените.