Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стоян Тончев. Снимка Архив
Стоян Тончев. Снимка Архив

Биячите на журналиста от Поморие Стоян Тончев, нападнат на 14 януари, 2016 г., застават пред съда, съобщиха от Бургаската апелативна прокуратура.

Предстои да бъде насрочена дата за делото срещу 27-годишния Веселин К.  и Мартин Д. на 31 г.

Според държавното обвинение Веселин К. и още едно лице, неустановено до момента, нападнали и пребили собственика на информационен сайт Стоян Тончев с метална телескопична палка. Биячите нанасяли удари по лицето и главата на младия мъж, причинявайки фрактура на лицеви кости,  довела до трайно затруднение на речта. Срещу Веселин К. е повдигнато обвинение за нанасяне на телесната повреда с особена жестокост – престъпление по чл.131, ал.1 от НК. Срещу помагача  Мартин Д. е повдигнато обвинение по чл.129, ал.2 от НК.

 Стоян Тонев е бил нападнат до сградата на общината, докато се прибирал пеша към дома си. Изведнъж видял маскиран мъж пред себе си, който се затичал към него, държейки в едната си ръка палка, а в другата нож. Нападателят ударил силно Стоян по лицето с палката. От удара пострадалият паднал назад и ударил главата си в земята. След това видял и втори маскиран мъж. Двамата нанесли множество удари по лицето и главата на журналиста с палката и с метален бокс.

Тончев успял да стане и побягнал по улицата, викайки за помощ, но бил застигнат от единия нападател, който отново започнал да го удря с палката по главата и лицето. Опитвайки да избяга от маскираните мъже, Тончев забелязал трето лице, което стояло встрани.