Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Българинът Светослав Стойков, който ритна жена в метрото в Берлин и бе пребит от съкилийници в затвора "Хайдеринг" е бил тормозен от първия ден зад решетките.

Стойков е бил прехвърлен в затвора "Хайдеринг" от затвора "Тегел", където първоначално трябвало да изтърпи наказанието си, тъй като не се чувствал в безопасност. Прехвърлянето станало точно, за да бъде гарантирана сигурността му.

По този повод "168 часа" припомня коментар на Слави Ангелов от 15 декември миналата година, в който се казва, че именно подобно отношение очаква Стойков: Дупе да му яко на нашия ритащ ром в немския затвор.

Ето че преди дни той стана жертва на побой в корпус 1 на затвора докато българинът изчаквал времето, през което излежаващите присъди се съпровождат до местата, където работят или до други сгради на "Хайдеринг". Това по правило са 10-ина свободни минути. В това време има възможност затворниците да се засекат по коридорите. От немското издание посочват, че няма информация дали Стойков е бил съпровождан от служители на затвора.

Стойков излежава присъда от 2 години и 11 месеца в немски затвор за опасно нападение с нанасяне на телесна повреда, след като миналата година без повод изрита в гърба 26-годишна студента в берлинското метро.