Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Една от задържаните лодки с риба в Бургас.
Една от задържаните лодки с риба в Бургас.

Близо 300 кг. риба - таранка и шаран, 2,5 км. рибарски мрежи, както и три рибарски лодки задържаха служителите на Четвърто Районно управление – Бургас и „Специализираните полицейски сили” при ОДМВР Бургас при  полицейска операция в района на езерото Вая.

Задържан е 33-годишният бургазлия С.Ч., който е отведен в Четвърто Районно управление Бургас. Риболовните атрибути  са конфискувани, а рибата ще бъде раздадена на социално слаби бургазлии за Никлуден.

Това е втора акиця срещу нелегален улов през последните дни. Миналата седмица служители от Икономическа полиция Бургас със съдействието на служители от Районно управление  Айтос задържаха на входа на Айтос 1, 2 т. риба от вида „сребриста каракуда” и „платика”.

Рибата бе превозвана с т.а. „Мерцедес Спринтер”, с хасковска регистрация, управляван от 46-годишния Б.А. от Бургас, с който се придвижвал и 5-2 годишния Д.Ч. от Бургас. Двамата мъже твърдели, че уловът е от язовир „Цанко Церковски” край Карнобат и бил предназначен за пласиране в Русе. От извършените проверки е констатирано, че превозваната риба е с неустановен произход и за нея няма съпроводителни документи, поради което своевременно са информирани служителите на ИАРА - Бургас и ОДБХ – Бургас.

 Цялото количество риба е конфискувано и е предадено на Дирекция „Социален патронаж” към Община Бургас. За установените административни нарушения служителите от ОДБХ – Бургас изготвили два акта.