Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Костадин Джардов
Костадин Джардов

Прокуратурата в Бургас се самосезира след сканадал с трупа на прегазения ученик Костадин Джардов, който остана като заложник в камерата на частна погребална агенция.

Полицията трябва да извърши проверка как тялото на момчето се е озовало в траурна агениця "Св.Архангел Михаил".

"Всички страни ще бъдат проверени, за да се изясни ситуацията", казаха от прокуратурата.

От "Св.Архангел Михаил" твърдят, че са били потърсени от роднини на убития Костадин, дори близък им донесъл дрехи, с които да бъде облечен покойникът. От там обаче не посочват името на този, които ги е оторизирал.

Междувременно бащата на момчето Апостол пристигнал в България късно вечерта във вторник и на следващия ден, 22 ноември, наел друга агенция за погребението. Оказало се обаче, че трябва да плати над 1000 лв. на "Св.Архангел Михаил" за вече направени разходи - скъп ковчег с цена 800 лв., три денонощия престой в камера и др.

В крайна сметка и след намесата на полицията късно следобед на 22 ноември тялото бе освободено и прехвърлено в агенцията,  наета от бащата Апостол Джардов.

Нелепо загиналото момче ще бъде погребано утре в село Черноморец. Роднини, приятели и съученици на детето ще се съберат в местния храм.

Костадин бе блъснат от джип докато пресича пешеходна пътека на кръстовище Атия, по пътя Бургас-Созопол. Инцидентът стана в 06,40 ч. на 20 ноември, когато момчето отивало на училище. То бе възпитаник на бургаската гимназия по туризъм.