Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Костадин Джарджов
Костадин Джарджов

Съдебни медици: От години траурни агенти стоят под носа ни докато аутопсираме, имало е и закани за саморазправа

Тялото на 16-годишния Костадин Джардов вече е освободено от частната погребална агенция, която имаше претенции за неплатени сметки и предадено на родителите му, научи 24 часа.

Близки на момчето потвърдиха и споделиха, че то ще бъде погребано в петък, в село Черноморец.

Тялото на премазаното от джип дете е  престояло няколко дни в хладилна камера, докато майката и бащата се приберат в България. Майката е от Беларус и живее там, а бащата е международен шофьор и когато станала трагедията бил във Франция.

Както 24 часа писа по-рано днес, грозен скандал избухна между роднини на Костадин и погребална агенция, която започнала да подготвя погребението.

От агенция "Св. Архангел Михаил" обясниха пред 24 часа, че на 20 ноември, понеделник, са били потърсени от роднини на убитото момче. Близък дори донесъл дрехи, с които служители на фирмата облекли момчето.

"Детето го аутопсирах аз, тялото не може да бъде взето от погребална агенция без тя да е оторизирана от близки", заяви д-р Галя Милева, шеф на катедра Съдебна медицина в УМБАЛ Бургас.

Тя обаче призна, че от години представители на погребални агенции притесняват съдебните медици и чакат пред секционната зала още преди да е приключила аутопсията. Десетки били и случаите, в които агенти звънят на близки на починали още преди те да са информирани. Имало и опити за заплахи със саморазправа, отправяни от представители на погребални агенции към болничния персонал.

Тежка черепно-мозъчна травма е непосредствената причина за смъртта на Костадин Джардов, уточни д-р Милева. Тя била шокирана от гледката, въпреки 30-годишния си стаж.