Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ СНИМКА: Йордан Симеонов
КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ СНИМКА: Йордан Симеонов

Министерството на образованието работи активно в посока да бъде намалена тежестта на ученическите раници. Това съобщи във Варна просветният министър Красимир Вълчев. По неговите думи двата най-добри варианта са, където има възможност да се въведат електронните учебници, или да има шкафчета в училищата, където децата да могат да оставят помагала.

"За първа година има одобрени електронни учебници за втори, шести и осми клас. Става въпрос за интерактивни приложения, които вече се ползват някъде от децата", каза Вълчев. То добави, че ресорното министерство работи активно в тази насока. По думите му обаче не е възможно да се премине на изцяло електронен вариант.

„Това, което ние ще направим, е своеобразно хранилище или портал на тези образователни ресурси през следващата година. Подпомагаме училищата и детските градини в усилията им да електронизират учебния процес. Финансираме техни проекти било за обновяване на компютърните кабинети, за купуване на компютърна техника, за интерактивни дъски и други форми на електронно обучение”, добави Вълчев.

Образователният министър обеща по-високо възнаграждение в сектора за следващата година. За целта били заложени 330 млн. лв. допълнително.