Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

36 години след като покори зрителите, най-любимият български филм на всички времена еволюира в най-големия мюзикъл, правен някога - “Оркестър без име - мюзикълът”.

Уникалният спектакъл с участието на плеяда от най-талантливите ни артисти е под режисурата на Борис Радев, който дирижира и грандиозния юбилей на футболната ни легенда Христо Стоичков.

“Идеята се роди от желанието да създадем качествен български мюзикъл, който да се превърне в ярко-комедиен, притегателно-вълнуващ и високотехнологичен спектакъл, който не е правен досега у нас - обясни пред "168 часа" Борис Радев. - Световна тенденция е безспорни филмови класики да се възраждат в мюзикъли - "Бодигард" - Лондон, "Амадеус" - Ню Йорк, "Ана Каренина" - Москва и др. Затова и ние с Димитър Дамянов се спряхме на нашата безспорна класика "Оркестър без име". Трудният въпрос беше къде да го направим. Умувахме доста време. В един момент обаче си представихме многобройните му почитатели и решихме да поставим “Оркестър без име - мюзикълът” в “Арена Армеец”, за да може да ги съберем всички на едно място... и то няколко пъти.”

СНИМКА: Христо Рахнев
СНИМКА: Христо Рахнев

Режисьорът също така споделя, че отдавна мечтае да бъде създаден “свободен” проект в България. Такъв, в който да може да покани най-подходящите хора - без да се съобразява с репертоарни трупи, без да чака на държавни субсидии и на комисии, без да зависи от "най-ниската оферта". За него да режисира грандиозното представление е:

“Отговорност и вдъхновение!”

Режисьорът дава наставления.
Режисьорът дава наставления.

“Това е наистина независим театрален проект, който се интересува единствено от високото качество на спектакъла - разказва Радев. - Резултатът не закъсня - след два месеца репетиции екипът е готов да изригне на сцената. Трябваха щипка любов, щипка талант и 98 щипки трудолюбие. Спектакълът ще бъде уникален, защото режисьорското решение не копира филма, а има свой собствен език. Актьорите са не просто любими лица от театралната, музикалната и танцовата сцена - те са носители на силни послания и са провокирани така, че да завладеят публиката. Над 120 артисти и танцьори ще бъдат на сцената, над 220 костюма са създадени специално за това представление, мултимедийните и визуалните решения са смели и впечатляващи, музикалните аранжименти и любими мелодии ще вплетат нови нюанси към разказа... Има и още, но ще се види...”

В сценична униформа и готови за подвизи пред публиката.
В сценична униформа и готови за подвизи пред публиката.

От неговите думи също така става ясно, че подготовката преминава “като за световно”, 

а голямата тема на спектакъла

е “Надеждата”.

“Затова и не случайно финалната песен е “Оставаме”. Да “останеш” въпреки всичко, каква по актуална тема от тази? Ще има и изненади за зрителите, които няма да издавам - признава режисьорът. - Ще кажа само, че съвсем не случайно спектакълът се играе на 1 ноември - Денят на народните будители. Скоро ще обявим официално инициатива, която ще стане възможна благодарение на зрителите на “Оркестър без име - мюзикълът” и съм убеден, че тя истински ще ви вдъхнови”.

Катето Евро, Борис Радев и Георги Мамалев
Катето Евро, Борис Радев и Георги Мамалев

На сцената в ролите на култовите герои ще се изявят редица любими на публиката лица. Специално място сред тях, разбира се, имат и звездите от вечната кинокласика Катерина Евро и Георги Мамалев. Те обаче

ще блеснат с

ново амплоа.

Не е тайна, че образът на колоритната певица Рени поставя началото на дългата и успешна кариера на Катето Евро.

Младата певица Неделяна Христова - Нел влиза в култовата роля на очарователната певица Рени.
Младата певица Неделяна Христова - Нел влиза в култовата роля на очарователната певица Рени.

В мюзикъла актрисата отстъпва тази своя уникална героиня на младата певица Неделяна Христова - Нел, а самата Евро ще впечатлява в друг интересен персонаж - ревнивата съпруга на Другаря Миташки. Той пък ще се заглежда по очарователната Рени с очите на хамелеона на българската сцена Николай Урумов.

Музикалната звезда Мария Илиева ще се превъплъти в образа на пленителната Ваня.

Мария Илиева в ръцете на гримьорите.
Мария Илиева в ръцете на гримьорите.

Актьорът Стефан Щерев ще се нагърби с нелеката задача да замени великия Велко Кънев в ролята на ръководителя на оркестъра.

Комедийният ас Румен Угрински

ще седне зад барабаните на Гошето,

а техният някогашен властелин Георги Мамалев ще изиграе друг любим герой и ще възкреси култовите реплики на големия Георги Русев - като чичо Петър.

Валентин Танев и Филип Аврамов са готови да излязат на сцената като Велко и баскитариста Павел.
Валентин Танев и Филип Аврамов са готови да излязат на сцената като Велко и баскитариста Павел.

Легендарният бас-китарист на групата Павел ще оживее отново благодарение на носителя на “Икар” 2017 Филип Аврамов, а с ролята на влюбения във Ваня Филип се заема актьорът Станимир Гъмов.

Участват още Валентин Ганев (Велко), Стефан Денолюбов (Картоиграча), Диляна Попова (Красивата телефонистка), Георги Спасов (Другаря Пешев), Божидар Попчев (Джани Леопарди), Деси Моралес (Пепи) и др.

Станимир Гъмов се преобразява във Филип, влюбен до уши във Ваня.
Станимир Гъмов се преобразява във Филип, влюбен до уши във Ваня.

“Оркестър без име - мюзикълът” обещава да покори публиката на 1 ноември в зала "Арена Армеец".