Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Г-н Бостанджиев, действа ли политиката като афродизиак? Прави ли по някакъв начин мъжете и жените по-привлекателни за отсрещния пол?

- Ако приемем политиката като изкуство да се упражняват власт и контрол, то силните в тази област винаги са се приемали и като сексуално по-привлекателни. Известно е, че при висшите бозайници доминиращите мъжки индивиди (т.нар. алфа-мъжки) са предпочитани от женските, тъй като те гарантират необходимите ресурси и закрила не само за сексуалните си партньорки, но и за поколението, което създават с тях. Това може да обясни еротичния ореол, който придава политическата власт на много мъже.

- Имате ли обяснение защо някои семейства се разпадат след влизането в политиката на единия от двойката?

- Влизането в “активната политика” е сериозен житейски стрес, който поставя на изпитание партньорските отношения. Рязката промяна при един от партньорите в социалния му статус, материалното благосъстояние, ангажираността с “обществени дела” и прочее драматично променят начина на живот в двойката. Не всички успяват да намерят приемлив и за двамата начин за адаптация към тези промени.

Във фокуса на прожекторите партньорите стават много по-уязвими за външни атаки, но и индивидуално изкушени от много повече предизвикателства.

Защо някои връзки в политиката се разпадат, а други оцеляват, четете в хартиеното издание.