Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Четири брака с четири различни жени имал 62-годишният гръцки кардиолог Христодулос Каландзакис, който бе убит на рождения си ден от български полицай, любовник на младата му съпруга. Единствено Дешка Говедарова, която е родом от Казанлък и е с 24 години по-млада от доктора, успяла да го дари с наследник преди 4 години, научи "168 часа".

Христодулос бил изключително щастлив от този факт, но в последната година у него се прокраднали съмнения дали детето е негово. Именно това е и една от версиите за убийството му, тъй като напоследък той често настоявал да направят ДНК тест. Причината били честите пътувания на Деси, както я наричат в Гърция, до България. При всяко от тях тя вземала със себе си и сина си, а докато била в семейното жилище на о-в Крит, водела постоянна кореспонденция чрез есемеси с
тайнствен мъж. Жената твърдо отказвала да бъдат направени кръвни изследвания, които биха установили бащинството. Което предизвикало множество семейни скандали през последните седмици.

Преди да започнат тези съмнения, Дешка се разбирала с Каландзакис много добре. Те се запознали благодарение на нейната майка Иванка, която почиствала офиса на заможния грък в село Сития. Той й плащал висока надница и тя побързала да сподели пред дъщеря си за златната възможност. 38-годишната жена, която също била чистачка, веднага изявила желание да започне работа. Каландзакис приел и я назначил като хигиенистка в дома си, където по това време живеел с третата си жена. С течение на времето между двамата пламнала любов и не след дълго Дешка забременяла. Новината изненадала приятно Христодулос и го принудила да се раздели със съпругата си. Така тя от обикновена прислужница се превърнала в господарка на големия дом. Не само Дешка, но и нейните роднини били доволни от тази развръзка, тъй като богатият мъж помагал финансово на цялото семейство. Водел българката на различни почивки всеки месец й подарявал дрехи на едни от най-известните дизайнери в света. Това бил животът, за който

Деси дори не е и мечтала, но в един момент осъзнала, че й липсва нещо. Това била нейната ученическа любов в лицето на 37-годишния Красимир Карчев, който също е от Казанлък. Вероятно затова малко след като Дешка се омъжва за Христодулос, тя подновява връзката си с българина. Интересен е и фактът, че по същото време любовникът й се развежда със своята съпруга в България
и изоставя сина си Кристиян. Според запознати има две версии за това - започналата афера на ченгето с Говедарова или изневяра на съпругата му с негов близък приятел.

През времето, в което кървавите любовници поддържали интимни отношения, Дешка постоянно пътувала до България, а Карчев й връщал жеста, като я посещавал в Гърция. Това обаче не останало незабелязано от прозорливия гръцки лекар. Той потърсил сметка на измамната съпруга, но тя категорично отрекла. Пред приятели Христодулос споделял, че знае за авантюрата на Дешка и се съмнява дали детето е от него, тъй като той е на преклонна възраст и имал здравословни проблеми.
Дешка постоянно го успокоявала, че момчето е негов син и той трябва да се грижи за него. Богатият грък можел да задоволи всички нужди на сина си, но водел вътрешна борба дали не гледа чуждо дете.

Проблемът е, че голямото му богатство запленило и любовника Красимир. Двамата с българката започнали да кроят планове как могат да се сдобият с цялото наследство. Единственото решение, което открили, било да ликвидират лекаря.
Според някои двамата обсъждали убийството му в продължение на седмица, а според други - месец. Дешка обяснила на полицая, че всяка събота и неделя Христодулос ходел в съседно село, където имал кабинет за прегледи. Казала му точния час, в който тръгва, както и маршрута на движение. Не случайно избрали и този ден за фаталното нападение. Оръжието не било проблем, тъй като
Красимир имал две законно притежавани пушки - "Мозберг" - помпа, и 12-калиброва успоредка. Бил и добър стрелец, което се дължало освен на полицейската му служба и на факта, че от 2002 г. членувал в ловна дружинка. Красимир пристигнал в Гърция ден преди инцидента. За пътуването си взел тридневен отпуск от МВР - Казанлък, където е действащ помощник оперативен полицай. Нито близките, нито колегите му знаели как ще оползотвори почивните дни.

Той минал по маршрута на Христодулос и намерил перфектното място за засадата Кореспондецията между любовниците се водела чрез есемеси. Така на 7 октомври сутринта полицаят отишъл на пътния възел Сития - Йерапетра и чакал сигнал от Дешка. Организацията била на косъм от провал, тъй като в уречения ден кардиологът възнамерявал да отиде с брата на Дешка до клиника в с. Макрияс.

"Може да се наложи да го отменим. Той ще отиде с брат ми в кабинета. Ако се наложи, ще ти кажа да си тръгнеш", гласял първият есемес на Дешка до Красимир.
За нещастие на Христодулос той се отказал от този ангажимент и тръгнал сам към близкото село. "Сега тръгва. Сам е в колата!", бил вторият есемес към полицая.

Какви са грешките, допуснати от Карчев, чрез които полицията го уличава като извършител на убийството, четете в печатното издание на "168 часа".