Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Предстоящата седмица германските избори ще бъдат в огледалото за обратно виждане на пазарите. Ангела Меркел е с четвърти мандат. В края на 2016 година, бъдещето на Европейския съюз, както и еврото, будеха съмнение, тъй като комбинацията от Брекзит и избирането на анти-глобалист за президент на Съединените щати изглеждаха като начало на тенденция, която ще постави националистически кандидати да управляват в демокрациите по света. Но победата на един про-ЕС лидер в Холандия и победата на Емануел Макрон във Франция обърнаха тенденцията. В неделя /24 септември/ германските избори бяха последната неуспешна стъпка през 2017 г., да запазят тенденцията от 2016 г. Вчера германците със своя вот заздравиха бъдещето на Съюза в Европа, без Обединеното кралство и осигуриха допълнителна подкрепа за еврото срещу другите световни валути.

Реакцията на коляно срещу победата на Меркел вероятно ще доведе до по-високи стойности на еврото спрямо долара, но времето ще покаже дали ширещите се вече слухове за подобен ефект фактически ще окаже влияние върху пазарите.

У нас, освен престрелките на махленско ниво между представители на висшия ешелон, един от тези националисти кандидати за властта, след като усети новите тенденции на континента реши, че най- доброто нещо което може да направи за да привлече внимание на репортерите от телевизиите е да сключи граждански брак!? Какво да се прави, паралелни светове…