Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Не си спомням да съм удряла бебето. Не виждам защо да го правя", каза пред Софийски градски съд акушерката Емилия Ковачева в своите обяснения. Тя за първи път проговаря.

Ковачева е подсъдима за опит за убийство на новородената Никол. Акушерката обясни какво се е случило в нощта срещу 18 април 2015 година, за ареста си и детайли за биографията си. Тя е завършила Медицински институт във Враца и имала 19 години стаж като акушерка. През 2001 г. при трудова злополука починал съпруга й, който бил състезател по ски към националния отбор. Оттогава тя отглеждала 2-те си дъщери, които останали без баща на 3 и 7 години, сама. Работи в "Софиямед" от март 2014 г.

"Когато правих тоалет на бебетата на 18 април, видях, че едно от тях е по-жълто и го казах на дежурната лекарка", разказа тя за вечерта на случката. На прегледа присъствала и майката. В 07:50 часа акушерката предала дежурството на другата си колежка и си тръгнала.

На 23-ти април към 07:00 часа пристигнали полицаи в дома й в Самоков и я отвели за София. Казали й, че срещу нея има запис и я откарали в Първо районно.

"Един влизаше и ме удряше, обиждаше, скубеше. Бяха ми взели чантата и телефона", обясни още тя. "Едва към 18:30 часа дойде служебен адвокат". 

"Сега нищо не правя, за нищо нямам желание. Преди имах хоби, шиех гоблени, но сега не ми се занимава с нищо. Получих заболяване на щитовидната жлеза", добави Ковачева. Надявам се да вземете справедливо решение, обърна се на финала в своето обвинение акушерката.

Очаква се днес да има присъда по делото.