Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

3 г. условно за шофьор на тир, предизвикал катастрофа, при която загива човек. СНИМКА: Архив
3 г. условно за шофьор на тир, предизвикал катастрофа, при която загива човек. СНИМКА: Архив

Окръжният съд в Пазарджик осъди на 3г. лишаване от свобода - условно, шофьор на тир, предизвикал катастрофа на магистрала "Тракия", при която загина човек, а друг е тежко ранен. Съдът прие, че Димитър Т. е управлявал тежко товарния камион с ремарке с превишена скорост, което е довело до трагичния инцидент.

На 12 юли, 2016 г., на 73 км. на магистрала "Тракия" по посока Бургас шофьор на тир губи контрол над камиона, след като му прилошава, и се забива в предпазната мантинела, непосредствено преди отклонението за бензиностанция край Пазарджик. Малко повече от час след катастрофата, докато полицията разследва инцидента, джип се забива в ремаркето на катастрофиралия камион. Високопроходимият автомобил е блъснат отзад от тежко товарен камион, управляван от подсъдимия Димитър Т., който се движи с голяма скорост и не успява да намали, когато наближава отцепения от полицията район на първата катастрофа. Вследствие на силния удар отзад джипът се забива в катастрофиралия пред него тир. На място умира пътуващият до шофьора на джипа С.Ж. на 65г. от Кържали, а синът му, който е зад волана, е тежко ранен.

Освен условната присъда съдът лиши от управление на МПС обвиняемия Димитър Т. за срок от 6 години. Присъдата подлежи на обжалване пред апелативния съд в Пловдив.