Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дори в страна с непоклатими закони може да се открие една дама бунтар, която се бори за правата на съгражданките си. В Саудитска Арабия това е принцеса Амира ал Талил, бивша съпругата на саудитския принц Ал Уалид бин Талил. След брака си с красавицата принцът така и не се жени повторно. Версията за развода им е, че Амира не е можела да има деца. Двамата остават добри приятели след развода и участват в различни благотворителни инициативи. Нейният бивш съпруг е основен инвеститор в редица технологични компании. Той заема 26-о място в списъка на най-богатите хора в света.

От години екзотичната красавица се бори за правото на жените да карат кола, да получат образование и да работят без разрешение от роднина от мъжки пол. Тя отказа традиционното ислямско облекло и етикет и подчертава европейския си стил. Принцесата се занимава с широк спектър от хуманитарни проблеми както в Саудитска Арабия, така и в целия свят. Амира оглавява фондацията за подпомагане на програми и проекти, насочени към борбата с проблемите на бедността, ликвидиране на последствията от бедствия, диалог за разширяване на правата на жените. Амира ал Талил е посетила повече от 70 страни, мисията й е насочена към подобряване на имиджа на саудитската жена.

С какво се занимава сестрата на краля на Йордания - принцеса Ая и кралицата на Саудитска Арабия - Фатима, четете в хартиеното издание на "168 часа".