Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър : Фейсбук
Кадър : Фейсбук

"Колкото по-близко сте до земята, толкова по-добре. Единственият шанс е непрекъснато партията да се обновява", каза премиерът Бойко Борисов по време на десетата юбилейна Лятна академия на МГЕРБ, която се провежда във Варна.

След всеки мандат на БСП, ГЕРБ плаща. Аз не съм ги чул те да излязат и както в църквата да кажат „Отричаш ли се от Сатаната? Отричам се!“ Три пъти да излезе г-жа Нинова, да се отрече от Сатаната, сиреч от закона си от 2008 г. и да каже „Сега като сме се отрекли, и сме чисто нови, не сме 130-годишни, предлагаме този закон“ с радост ще я изслушам“, каза още премиерът., каза Борисов.

"Кое налага най-бедната държава да купува най-скъпата военна техника. Милиард и половина за изтребителите безвъоръжението по тях. Миналата година ние платихме 1,3 млрд. по Белене, 3,7 млрд. лв. за КТБ. Нито един от тия договори не е подписан от ГЕРБ. Парите ни застигат сега, които трябва да плащаме", каза Борисов.

"Това с учебниците беше голяма глупост. Като видях черно-белите учебници, министъра на образованието го накарах в първия най-близък град да даде пресконференция, за да разберат журналистите какво мислим", коментира Борисов.

"В земеделието приехме един закон там да пише само на електронен носител. Защото вече се изхитриха да пишат и на листче, и на електронен носител", каза премиерът.

Има една рецепта и тя се казва дисциплина. То е като в училище и като в университета, трябва да си напишеш домашното и да си научиш урока. Ние спазваме и сме винаги в тройката на Европа. Тази година бюджетът ни беше на излишък. С тези пари трябва да кофинансираме проекти. Ние сме дисциплинирана, мислеща, здрава нация. Имаме това качество винаги да се оплакваме, но дойдат ли лятото и празниците, всички тръгват на път, допълва Борисов.

Само за двата месеца, в които ни нямаше митниците и данъчните са събрали със сто милиона по-малко от същия период през миналата година. Шефовете са същите, просто спира натискът върху тях, каза Борисов.

Каквото и да се случва България и Гърция трябва да са като едно цяло, няма да казвам защо, просто трябва. Често си говорим с Ципрас, ще се видим на 5-ти. На 6-ти подписваме един коридор. Ние не сме сепаративни, искаме Балканите да дадем пример, допълни той.