Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Бербатов поздравява партньора си от “Тотнъм” Роби Кийн по време на големия благотворителен мач в София на 14 юни. От ноември двамата ще са съперници в индийската Суперлига. Бербо подписа с “Керала”, а Кийно играе в “Атлетико де Калкута”. СНИМКА: LAP.BG
Димитър Бербатов поздравява партньора си от “Тотнъм” Роби Кийн по време на големия благотворителен мач в София на 14 юни. От ноември двамата ще са съперници в индийската Суперлига. Бербо подписа с “Керала”, а Кийно играе в “Атлетико де Калкута”. СНИМКА: LAP.BG

Емил Данчев: Босът на “Керала Бластърс” е луд по “Манчестър Юнайтед” и Димитър.  Феновете - също

Димитър Бербатов прие предизвикателството за превземане на нова футболна територия! Първият българин, голмайстор на английската Висша лига, ще играе в Суперлигата във втората най-населена страна (1,324 милиарда души) в света - Индия!

“Керала Бластърс”, тимът от индийската Суперлига с най-голяма посещаемост на мачовете и най-много последователи в социалните мрежи, вече има своята суперзвезда. Двукратният шампион на Англия с “Манчестър Юнайтед” подписа за един сезон. Самият сезон е кратък - започва на паметната дата за българския футбол 17 ноември, а финалите са през март. Бербатов ще се присъедини към новия си отбор по време на подготвителния лагер в Испания.

Преговорите за привличането на Димитър Бербатов в “Керала Бластърс” са водени със Сачин Тендулкар. Съсобственикът на футболния клуб е един от най-великите играчи в историята на крикета. Легендарният батсман е единственият играч, направил над 30 000 ръна в международни състезания. Именно от прозвището му Мастър Бластър е образувано и името на футболния “Керала Бластърс”. Най-известният прякор на Сачин Тендулкар обаче е Бога на крикета.

“По време на преговорите

той беше

изключително

коректен,

търпелив и в

същото време

настоятелен

Прие абсолютно всичко, което поискахме, защото за него бе много важно да има Димитър в отбора си. Трябва да отбележим, че “Керала Бластърс” е клубът в Индия с най-много фенове на “Манчестър Юнайтед” процентно сред собствените привърженици. Огромна част от тях са луди по “Юнайтед”. Самият президент на “Керала” е много запален по “Юнайтед”, а е и голям фен лично на Бербатов”, заяви мениджърът на футболната ни звезда Емил Данчев пред “24 часа”.

“Неслучайно треньор на клуба е дългогодишният помощник на сър Алекс в “Манчестър Юнайтед” Рене Мюленстийн. Преди дни обявиха привличането на Уес Браун. А сега дойде и голямата новина за големите амбиции на “Керала” - привличането на Бербатов. В последните две години “Керала” загуби финала за шампионската титла с дузпи. Привличането на Димитър показва амбицията отборът най-сетне да спечели и титлата. Пожелавам му от сърце да стане шампион и на Индия”, добави Данчев.

Димитър Бербатов съвсем логично ще носи любимия си №9 в Индия.

След подписването на договора “Керала Бластърс” представи на огромната си фенска маса най-големия удар в историята на футболния клуб. “Човекът със златно докосване. Легендата, която се движи като мечта и завършва смъртоносно.

Стрелецът от

България е готов

да превземе

Суперлигата

като буря

И той ще носи нашия жълт екип”, похвалиха се гордо от “Керала” и споделиха видео за привличането на звездната деветка.

А публикацията в социалните медии създаде очаквана истерия сред феновете на “Керала”. И запалянковци подхванаха дискусия, че идва не просто човекът със златно докосване, а Бога на първото докосване.

Запалянковците вече тръпнат в очакване на появата на новия си футболен бог. Стадион “Джавахарлал Неру”, кръстен на бащата на Индира Ганди, е с капацитет 75 000 зрители, като на почти всеки мач феновете запълват над 55 000 места.

Град Кочи, от който е “Керала”, е най-гъстонаселеният в милиардната Индия. В така нареченото Сити живеят около 600 000 души, но с предградията населението е над 2,1 млн. души.

“Това е страна на суперлукса и супербеднотията. Димитър ще има всички условия, за да показва уменията, с които впечатли света през годините”, каза още Емил Данчев, след като Бербатов стана първият българин в индийското първенство.

“Преминаването на Димитър ще отвори още един досега непознат, но иначе необятен и много бързо развиващ се пазар. Това е отлична възможност и за популяризирането на България във втората най-населена страна в света. Конкретно за българския футбол е добре дошла всяка позитивна реклама извън пределите на страната ни. А напоследък виждаме такава предимно от представянето на “Лудогорец” в Европа. Използвам момента да им пожелая успех и ново влизане в групите на Лига Европа. А от ноември ще очакваме и най-добрата футболна реклама на страната ни в милиардната Индия”, завърши Емил Данчев.