Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ученик милионер от Дубай взриви социалните мрежи с разкоша, в който живее. 15-годишният видеоблогър Рашид Белхаса, по прякор Money Kicks, се похвали със автомобил “Ферари F12 Берлинета”, дизайнерско решение на Сюприм и Луи Вюитон. Широко разпространеният запис с уникалното ферари далеч не е единственото, с което милионерчето шокира в ютюб.

Рашид Белхаса прави видео екскурзии със звезди от шоубизнеса в огромната си ферма с екзотични и редки видове животни. Показва екстрите в личния си самолет, който прилича на луксозно жилище. Демонстрира колекция от автомобили като “Кадилак Ескалейд”, “Ауди R8”, “Ролс-ройс Wraith” и “Ламборгини Aвентадор”, носи часовник “Ролекс” със злато и диаманти за 100 000 долара и има колекция от най-скъпите маркови маратонки в света, някои от които гонят $ 8000.

Кой е Рашид Белхаса, младежът, който казва, че

харчи по $ 5000

на месец,

без да се смятат покупките на маратонки за още 5000 долара? Той е ученик в Международното училище за изкуства и науки в Дубай. Баща му е строителен магнат и управлява холдинга “Белхаса интернешънъл”. По слухове състоянието на Сейф Ахмед Белхаса е над 2,3 млрд. долара. Майката на влогъра Сара Белхаса твърди, че Рашид не пилее парите на баща си и се отчита строго за всяка покупка.

“Веднъж случайно счупи телевизор и Сейф го накара да го плати от джоба си. Синът ми знае цената на парите”, казва жената пред thenational.ae. Освен това малкият милионер работи усърдно и управлява собствен бранд за спортни дрехи Line KA-1 заедно с дубайски дизайнер. Марката на Рашид се рекламира от

известни

рапъри и зведи

от шоубизнеса, които той умело вкарва във видеоклиповете си в канала си Money Kicks. Така за 2 г. набира близо 800 000 потребители и всяко видео се преглежда от 2 до 6 млн. души.

“Родителите ми дават малки суми и получавам заплата от Crep Protect. Аз съм техен посланик за Близкия изток. Също така правя платени събития в околностите на Дубай”, споделя Рашид в интервю за highsnobiety.com.

В едно от видеата си той стои в стая с подредени на рафтове хиляди маратонки в различни марки и цветове, сред които и чифт, подписан от Майкъл Джордан. “Струват $ 1900. Това е ретро модел от 2004 Air Jordan 13 Bred. Майкъл Джордан е докосвал тези маратонки и ми даде сертификат за автентичност.” Рашид притежава 70 чифта от тях, като 15 са от оригиналните серии, а останалите от ретро колекция.

“Някой ден ще се видя лично с Джордан. Не се шокирах, когато срещнах любимия ми футболист Кристиано Роналдо, но ще изпадна в шок, когато срещна Джордан - казва Рашид. - Имам почти 200 000 спортни обувки в момента”. На въпроса колко пари харчи за дрехи месечно, той отговаря: “Около $ 5000 без парите за маратонки, чифт от които са около $ 5000.”

Баща му първоначално помислил, че е луд, когато през 2015 г. си купил 20 чифта спортни обувки във Франция. “Всичко, което заработих от продажба на дрехи и реклами в ютуб, вложих в покупката на маратонки – казва Рашид. – Това не е просто харчене, а сериозна инвестиция. Баща ми го разбира.” Вероятно затова младежът планира да открие първия

магазин за

спортни обувки

на консигнация в Дубай.

За да може маратонките да се разгледат от повече кандидати, Рашид привлича за участие в канала си звезди. Сега спортната колекция на момчето е хит и той редовно приема известни личности в стаята с маратонки, с които обсъжда моделите в ютуб. Твърди, че знаменитостите се редят на опашка, за да се снимат сред колекцията му от обувки или да посетят частната му ферма с над 400 редки животни. Сред тези, които ценят маратонките му, са нападателят на “Реал” Карим Бензема, боксьорът Антъни Джошуа и други известни личности.

Видеото му с рапъра The Game е гледано от над 540 000 души. След този успех във видеата му се появяват още звезди: рапърите Уиз Халифа, Фети Уап, Майкъл Стивънсън (Тайга), Скот Травис, диджей Стив Аоки, Марая Кери.

“Уиз Халифа е мой приятел, Стив Аоки - също. Те бяха в нашата ферма”, казва Рашид. Майката на влогъра твърди, че ютуб каналът дава на Рашид увереност в собствените му възможности и го свързва с интересни хора. “Щастлив съм, когато ме разпознават в търговските центрове – признава момчето. – Всички искат да се снимат с мен и това ми харесва.”

Въпреки това има много хейтъри, които обиждат Рашид и го наричат “синчето на татко", което не върши нищо смислено.

“Всички знаят, че баща му има купища пари. А той какво е направил?", възмущава се недоволен зрител, след което казва: “Богат, но без мозък”.

Особено злорадство предизвикват луксозните коли. Виедокадри показват как куп хора работят за поръчката на малкия – разкрасяване на “Кадилак Ескалейд” в стила на маратонките на Адидас Yeezy 350 Boost Low. “Та той дори не може да кара”, ядосва се зрител и отбелязва, че в ОАЕ може да шофират кола навършилите 18 години. Хейтърите не забравят и за инстаграм и фейсбук профила на Рашид, където той също се хвали със

скъпоструващите

си покупки

и познанството си със звездите като Риана и Марая Кери.

“Жалко, че няма приятели връстници, а само възрастни, на които са им нужни парите му”, казва потребител.

Във видеата на 15-годишния Рашид наистина няма негови връстници. Наред с рапърите малкият милионер е съпровождан от брадати приятели, които го следват навсякъде –

карат

суперколи,

носят маратонките, обядват с него в луксозни ресторанти с красиви жени и му помагат да снима видеата.

Фермата е онова, без което не може да живее. В нея има 400 екзотични животни – лъвове, тигри, маймуни, стада от леопарди, гепарди и пантери.

“Обичам животните и не мога без тях”, признава Рашид, който на един видеозапис се вози в бяла открита кола с брат си Абдула сред редки животни, за които е създадена тропическа гора или савана. Рашид признава, че има 50 лъва – домашни любимци. Най-красиво е снежнобялото лъвче, което Рашид все още храни с биберон.