Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Каземиро се хвърля на шпагат, за да отбележи гола за 1:0 за "Реал" (Мадрид) срещу "Манчестър Юнайтед" в Скопие.
Каземиро се хвърля на шпагат, за да отбележи гола за 1:0 за "Реал" (Мадрид) срещу "Манчестър Юнайтед" в Скопие.

"Реал" (Мадрид) удари "Манчестър Юнайтед" с 2:1 и спечели суперкупата на Европа.

При жега от над 30 градуса дори след 22 часа вечерта носителят на трофея в Шампионската лига и носителят на купата в Лига Европа спретнаха добър мач с много положения. "Белият балет" доминираше през първото полувреме и началните 15 мин от второто, когато водеше с 2:0 с голове на Казимиро и Иско и бе уцелил два пъти напречната греда чрез Казимиро и Бейл. След това Лукаку отбеляза за "червените дяволи", а Рашфорд пропиля отличен шанс за 2:2 и продължаване на спора извън редовното време.

На два пъти срещата бе прекъсвана с разрешение от УЕФА, за да могат да се разхладят звездите от двата отбора.

Мачът се игра съвсем близо до България - на стадион "Филип II" в Скопие. И макар само 30 500 зрители да имаха шанса да наблюдават спектакъла между два от най-обичаните отбора в света, над 1000 от щастливците бяха българи. 

Като зрител от резервната скамейка започна двубоя и мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо. Португалецът попадна изненадващо в групата за двубоя - не всички е ясна амбицията му да е част от всяка възможност за спечелен трофей.

Кристиано Роналдо (вдясно) на резервната скамийка в Скопие.
Кристиано Роналдо (вдясно) на резервната скамийка в Скопие.

И без Кристиано "Реал" доминираше през първото полувреме.

Още в 3-ата мин "червената" защита заспа и остави Гарет Бейл да засече топката отблизо, но над гредата. В 16-ата мин Каземиро се вклини в отбраната на англичаните и стреля с глава, а топката разтресе напречната греда.

При контраатаката "Юнайтед" пропиля най-доброто си положение дотук. "Дяволите" останаха с трима в атака срещу двама бранители, които тръгнаха да покриват Лукаку вдясно. Погба просто трябваше да изведе Лингард вляво сам срещу вратаря, но се полакоми и реши да шутира от разстояние - без успех.

В 24-ата мин Карвахал центрира към наказателното поле на "Юнайтед", Каземиро се включи зад гърба на защитата и се хвърли на шпагат, засичайки топката в мрежата зад Де Хеа - 1:0 за победителите в Шампионската лига срещу носителите на трофея в Лига Европа.

"Реал" (Мадрид) започна вихрено и второто полувреме. Първо Де Хеа трябваше да се намесва решително, но след това капитулира в 52-ата мин - Иско бе изведен сам срещу вратаря и се разписа за 2:0.

В 54-ата мин "Юнайтед" направи фрапантен пропуск. Ерера центрира, Погба нанесе силен удар с глава, който бе отразен с мъка от Навас. Топката попадна у новата деветка на "дяволите", но Лукаку отблизо и при паднал вратар прати топката над напречната греда.

Веднага след втория гол за "Реал" публиката започна да скандира "Роналдо" в очакване и Кристиано да се присъедини към шоуто на терена. 

В 61-ата мин "белият балет" бе близо до това да приспи завинаги надеждите на "червените дяволи" за суперкупата, но този път Гарет Бейл разтресе напречната греда над Де Хеа.

"Манчестър Юнайтед" не предаде без време шоуто на безспорно по-добрия на терена дотук. И в 62-ата мин "дяволите" върнаха интригата. Неманя Матич отправи силен шут, Кейлор Навас отрази. Топката се върна към Лукаку, като този път централният нападател не сбърка и я прати в мрежата. Това бе първи официален гол на Лукаку за "Юнайтед".

След попадението тимът на Жозе Моуриньо заигра доста по-добре и за първи път изнесе трайно топката в близост до наказателното поле на "Реал". При опит на Фелаини да отбележи с глава белгиецът нацели силно Селхио Рамос. Няколко минути главата на Фелаини бе превързвана.

Веднага след като се завърна в игра точно Фелаини подхвана изключителна атака за "Юнайтед". Овладя на гърди и намери Мхитарян. Арменецът пусна брилянтен пас към влезлия след почивката Рашфорд, който се втурна сам срещу вратаря. Последното докосване обаче не бе на нужната висота и Навас успя да отклони в корнер.

Стадионът в Скопие изригна като вулкан в 83-ата мин. Тогава, след близо 30-минутно загряване, в игра се появи Кристиано Роналдо.

В 87-ата мин Мхитарян пробва да изненада Навас - вместо да центрира от свободен удар насочи топката под гредата, но вратарят на "Реал" улови.

Заради спирането за разхлаждане с вода и оказването на лекарска помощ на Фелаини съдията Джанлука Роки назначи 7 мин продължение. В първата от тях именно Фелаини стреля с глава на задна греда, но Навас пак отрази.

В 92-ата мин Лукас Васкес навърза защитата на "Юнайтед" и върна към Асенсио пред точката на дузпата. Последва мигновен изстрел и блестящо спасяване на Де Хеа.

Кристиано Роналдо опита в свой стил да сложи точка на спора. Спечели си свободен удар пред наказателното поле на "Юнайтед", стреля силно, но покрай вратата.

В крайна сметка "кралете" на Зидан спечелиха срещу "дяволите" на Моуриньо, прибирайки четвърта суперкупа на Европа във витрината си в Мадрид.