Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Росен Плевнелиев Кадър: Би Ти Ви
Росен Плевнелиев Кадър: Би Ти Ви

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) обясни в студиото на Би Ти Ви защо е бил против разсекретяването на стенограмите по фалита на КТБ. "За мен беше ясно, че може би има нещо друго. Тогава ръководството на БНБ ме информира за големите притеснения. Благодарение на тези консултации, една голяма банкова криза бе спряна. Бях единственият български политик, който призова да се отворят досиетата КТБ. Защо Радев не го направи сега? Трябва да излезе пълната истина, стенограмите не решават проблема. Нека да видим колко пари от откраднатите 3,6 милиарда лева ще бъдат върнати след обвиненията. Няма дебат по КТБ в парламента", каза бившият държавен глава.

Плевнелиев каза и защо не е бил нито веднъж в Македония като президент. "В Македония се водеше по мое време агресивна антибългарска кампания. Нямаше един ден в македонските медии, в който да не ни нападат. В Македония ни наричаха фашисти, а учебниците се изменяха. Затова не отидох нито вендъж за пет години като държаван глава в Македония. Трябва да се започне изпълнение на договора за добросъседство", заяви Плевнелиев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пожела пред симпазантианти на Бузлуджа директорът на борба с корупцията да бъде избран от президента Румен Радев. "Не бих го препоръчал. Президентът не е изпълнителна власт. Г-жа Нинова не беше права, че тези хора ще бъдат назначавани от Бойко Борисов, доколкото виждам това ще става от парламента", смята Плевнелиев.
"Опитвам се да бъда доброномерен. Трудно ми е обаче да преценя приоритетите на Радев", завърши Плевнелиев.