Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десислава Николова, чиято снимка как прегръща полицай с насълзени очи бе един от символите на антиправителствените протести през 2013 г., вчера съобщи за побоя над двете жени нотариуси в София чрез снимки. Днес Деси написа следното във фейсбук:

Предварително се извинявам, че няма да прочета всичките Ви коментари, защото ме нараняват.

Съжалявам за причиненото на пострадалите и съчувствам искрено на роднините и колегите им. Призовавам всички Ви да бъдете на първо място човеци, а след това съдници.

Каквато и да е историята, която се крие зад побоя, трябва да осъзнаем, че проблемите не се решават чрез насилие. Този начин за "комуникация" е първобитен, а скриването зад качулка, не те скрива от закона. Очевидно, управляващите са ни оставили да оцеляваме на принципа на естествения подбор. И вместо да се избиваме помежду си е по-разумно да вложим енергията си в борбата за справедливост.

Ще кажете "късно е", "тая държава приключи" - не и ако се опитате да промените това. Пребитите, убитите, бедните, нещастните, прецаканите ще стават все повече, ако много спешно не се превърнем в общество на будни граждани. Не си мислете, че "мафията" е по-силна от Вас - не е. Тя разчита единствено на Вашия страх. Както каза проф. Alexander Kiossev - "може би централният проблем на тази страна е, че изчезна категорията "нетърпимо". А това, което се случва е непростимо...