Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Софийският гранд моли привържениците да дарят по 2 лева, за да се оправят нещата.

"ЦСКА-София" измисли странен начин да събере малко сухо на старта на сезона в Първа лига. Босовете на софийския клуб организираха дарителска кампания сред привържениците. Всеки верен ултрас на армейците е призован да дари по 2 лева с есемеси към мобилен оператор.

Странното е, че в новата дарителска кампания не е обяснено за какво точно ще отидат парите. Предлага се обаче опция да даряваш месечно по 2 лева или еднократно да отделиш дребната сумичка, за да вдъхнеш малко финансов кураж на любимия отбор.

Привържениците вече обсъждат във форумите за какво ще бъдат харчени дарените пари. Добре известно е, че "ЦСКА-София" на Гриша Ганчев се бори с финансови изпитания, въпреки че бяха зачеркнати многомилионните задължения на старото дружество. За миналата година клубът е на загуба с около 2,6 млн. лв., а през 2017, поне засега, цифрите не са много обнадеждаващи.

Важна подробност е, че преди няколко седмици близка до официалното ръководство фирма предложи невероятните 8 млн. лева за бранда на фалиралия клуб. Феновете много настояваха да си получат марката, емблемата и съответно старата история. Сега очевидно са призовани да се бръкнат и самите те, за да помогнат в изплащането на задълженията и обещаните милиони за "червения" бранд.

Ясно е, че ЦСКА търси помощ от феновете, тъй като от никъде другаде не се очакват сериозни приходи Гриша Ганчев поне в този момент харчи пари, които няма как да му се върнат. Това лято не бяха осъществени гръмки продажби на играчи зад граница, което по принцип би трябвало да е основният начин да се издържат българските клубове.

Още по-лошото е, че УЕФА забрани на клуба да участва в евротурнирите, където също падат пари, ако успееш да преодолееш първите квалификационни кръгове. Феновете също не са особено активни в посещението на стадиона, така че и продажба на билети и фенартикули не вървят особено добре. Остават само приходите от тв правата, но само те не стигат за издръжката на клуб от ранга на ЦСКА. така че се налага и феновете да даряват.

Сега ще се види кой точно колко милее за любимия клуб и дали подобна неясна дарителска кампания ще привлече интереса на привържениците.