Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Неволна грешка: Фамилията на Елисавета (Letiashtata Kozzila Erato) е Белобрадова.
Неволна грешка: Фамилията на Елисавета (Letiashtata Kozzila Erato) е Белобрадова.

l Постовете на Владимир Каролев се следят и от опонентите му

l Иво Сиромахов е “екзекутиран” онлайн няколко пъти, но възкръсва още по-силен

В топ 15 на най-влиятелните българи се подреждат личности, чиито постове предизвикват силна обществена реакция, провокират процеси и дори решения на държавно ниво.

15-те личности в класацията имат различен маниер на изразяване на отношението си, някои от тях наблягат повече на сериозните и задълбочени анализи, докато други боравят основно и само с чистия си хумор и горчивата ирония като оръжия.

Все пак почти всички в класацията се отличават с духовитост, което им печели лайкове. Както и да бъде изразено мнението им, то редовно засяга различни общественозначими въпроси и теми от деня. Аудиторията на някои от тях

се препокрива, но на други е коренно различна.

Под №1 е журналистът Кеворк Кеворкян, който споделя във фейсбук остри и задълбочени политически критики в пространни текстове, част от които са публикувани преди това в печатно издание. Постовете му провокират огромна вълна от различни реакции - коментирани и споделяни са драстично, което ги доставя до още повече хора Кеворкян има фейсбук страница и профил, в които се споделят идентични публикации, но за момента страницата се радва на повече последователи.

Емил Кошлуков борави с всички стилистични средства в изразяването на позицията си по дадени въпроси. Телевизионната журналистка Миролюба Бенатова сериозно и отговорно използва всяка своя дума.

При икономиста Владимир Каролев ситуацията е много интересна, защото той бива следен във фейсбук както от симпатизанти, така и от своите опоненти и "врагове".

Каролев е от хората, които се отличават в социалната мрежа както с неподправено чувство за хумор, така и със сериозни обръщения.

"Каролев е много влиятелен и хиперактивен - влиза агресивно в коментиране на теми. Той е много нехаресван, но дори еколозите го следват, за да знаят как да му отговорят, когато ги захапе. И Каролев от своя страна също ги следи. Така чрез коментари се вижда

диалогът между тях и двете гледни точки.

Лично аз също следя Каролев, защото ми е много интересен. Той имаше статия още много преди изборите в САЩ, в която казва, че Тръмп ще стане президент. Тогава всеки обясняваше, че това са пълни глупости, и самият

Тръмп все още се бореше да избута в своята партия,

но ето че вече е президент", коментира онлайн предприемачът Александър Ненов.

В същото време хората, до които стига влиянието на Каролев, са много различни от хората, до които достига мнението на Елисавета Белобрадова - Letiashtata Kozzila Erato. Нейният таргет

в по-голямата си част са майки, но не само Тя не е медийна звезда, но е известна като един от основните автори на "Майко мила" и едновременно с това засяга разнообразни теми, от които хората се интересуват.

В същото време последователите на Кеворкян, Бенатова или Каролев няма да разберат и да изразят отношение по скандален случай с изгонени от бизнес парк майка и дете заради рисунка с тебешир, какъвто тя ще коментира.

Любен Дилов-син, който освен всичко

е популярен

за обществото с много и различни дейности, разнообразява аудиторията си предимно с шеговити, иронични и многозначителни постове.

Емил Джасим е много активен във фейсбук и има отношение към теми от широк диапазон - той коментира компетентно и ефектно както проблеми, свързани с образованието, така и тероризъм, вредни тенденции и политически въпроси от роден и световен мащаб.

Учителят по история е сред хората с

“онлайн врагове”, от които е следен

и много често е бил докладван и блокиран в социалната мрежа, като нерядко е получавал дори смъртни заплахи. (бел.ред. - Докато броят излизаше от печат, личният профил на Джасим за пореден път бе блокиран за седем дни.) В крайна сметка тези, които не го харесват, подсилват неговото влияние.

Най-много нападки и многобройни "екзекуции" във фейсбук е преживял сценаристът и автор Иво Сиромахов. След всяка от тях обаче той възкръсва още по-силен, което говори достатъчно за влиянието му върху хората в социалната мрежа.

В своите сатирични текстове Сиромахов нерядко вплита герои, чиито

прототипове са очевидни за мнозина.

Кой обаче стои зад "атаките" срещу сценариста, е трудно да се каже.

Важното е, че всяко негово завръщане е очаквано, както и всеки негов пост, за да разсмива и гневи масите в бурното синьо море на фейсбук.