Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Протестите на полицаите ще стават ежедневни, когато България поеме председателството на ЕС, ако исканията им не бъдат изпълнени, заявиха синдикалисти от сцената на протеста пред Народното събрание, който продължава втори час. Хиляди полицаи се обявиха за увеличаване на заплатите тази година и нов закон за МВР следващата година. Те загърбиха символично парламента, а на гърбовете на много от тях има надпис аргумент във връзка с изказване на министър Радев да дадат аргументи за исканията си за вдигане на заплатите. 

На протеста, организиран в деня на празника на МВР, стана ясно, че две съсловни организации на превозвачите са подкрепили протеста на униформените. "Нека министърът се замисли какво се случва, когато катаджията и каналджиията протестират заедно", обявиха от трибуната синдикалистите от МВР. 

"Срам ни е да ходим с тези униформи", заявиха от синдиката на пожарникарите. Всеки момент министърът на вътрешните работи ще постави цветя пред паметника на загиналите полицаи в МВР, а в 11:30 положи венец на паметника на Незнайния войн в присъствието и на други министри, докато на сто метра оттам недоволните синдикалисти се събираха за протест.

СНИМКИ: Десислава Кулелиева
СНИМКИ: Десислава Кулелиева

Очаквайте подробности.