Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Собствениците на Нова телевизия признаха с това решение думите ми за упражнявана системна цензура към мен от шефката на Новини и Актуални предавания - Дарина Сарелска.

С дипломатичен ход те назночиха за неин шеф, който "да наблюдава работата й" - Силва Зурлева. Дали обаче това ще промени нещо в Нова?

Силва Зурлева е човек, който като мой шеф никога не е упражнявал цензура към мен или когото и да е и е принципна като шеф. Но Дарина Сарелска отказва да си тръгне и това поставя въпроса, ефективен ли ще е дипломатичният ход на собствениците на Нова, с който опитаха да потушат скандала с "осветляването" на Сарелска от мен и да променят нещата?

Надявам се Зурлева да успее да се справи, но осъзнавайки нещата, имам съмнения. Дори чисто технологично ще е невъзможно тя да знае какви разпореждания за отразяване или неотразяване на някаква новина или разследване дава ежедневно на 60-70 журналисти, които оперативно ще продължи да ръководи. Още повече на послушните журналисти, с които за 3 години Сарелска се обгради, както и близките й приятелки, които доведе от БТВ. Всички знаят кои са те.

Така че съм убеден, че чрез тях Сарелска подмолно, ежечасно, "между редовете" ще продължи своята политика на зависимости, заради което аз, а и други колеги напуснахме. А аз го обявих публично и дадох достатъчно доказателства, между които и записи на разговори.

Успех на Силва Зурлева все пак, дано намери начин да се справи, макар че задачата й ми изглежда непосилна.

От фейсбук