Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене


Българското гражданско сдружение за построяване на паметник на ген. Иван Колев в Добрич е изпратило сериозно мотивирано Предложение до 36-то СУ "Максим Горки" в София. Изпратени са копия и до други институции. Гражданите предлагат да се ВЪЗСТАНОВИ предишното имена училището, а именно "Генерал Иван Колев". Аргументите са ги събрали в девет приложени файла. МОН им отговаря, че е последна инстанция и думата има самото училище. И започва трагедията.

На заседание на Педагогическия съвет на училището всички учители (67 на брой) са гласували "против". И предлагат "да се проведе независимо проучване, за да се установят нагласите на софийската общественост по този въпрос".

УНИКАЛНО ГЛАСУВАНЕ, УНИКАЛНИ УЧИТЕЛИ! Но това не е всичко. Когато внасят за обсъждане предложението на Сдружението даскалите предвидливо изхвърлят от биографията на Алексей Пешков /Максим Горки/ следната истина: "До края на живота си приема и поддържа с авторитета си престъпленията на сталинския режим".

Тази истина за Горки т.нар. Педагогически съвет не иска да чуе. 67 учители, които на думи твърдят, че учат децата да говорят истината, сами си затварят очите за нея. Затова и директно трябва да бъдат попитани: защо училището им носи името на посредствен съветски писател, който е един от създателите на тъпия "социалистически реализъм" и е поддържал един кръвожаден диктатор. Това ли трябва да бъде примерът, "патронът", за следване на българските ученици в 21 век? А ген. Колев е национален герой, воювал за независимостта на България, за спасяването на Добруджа в българските предели, воювал е в Първата световна война срещу нашия враг – Русия. Същата Русия за която народният поет Иван Вазов ще напише знаменателните стихове: "О, руси... Защо сте дошли на полята балкански немили, неканени гости?"

Но дали даскалите от 36-то софийско школо са разказали някога на децата за генерал Иван Колев?

Дай Боже да са разказали, Но не вярвам. Затова ми е любопитно какво лъжат децата за патрона на тяхното училище. Защото със сигурност ги лъжат. А се наричат "учители"!