Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Йорданов във фейсбук:

ГНЕВНИ ДУМИ: РАДЕВ КАНИ ПУТИН ЗА 3 МАРТ! НЕДОСТОЙНО!

Недостойно е да се кани на национален празник чужд държавен глава. Това означава, че делим своя най-висок празник с чужда държава. Няма на света страна, която да дели своя национален празник с чужда държава. Затова и почти всички страни в света, а от това "правило" не прави изключение и Русия, имат за свой национален празник Денят на независимостта, на суверенитета или на революцията. Това, че ние честваме като национален празник т.нар ."ден на освобождението" ни поставя редом единствено с Беларус. Още повече, че историческата наука отдавна е доказала, че на 3 март фактически няма никакво "освобождение". Дори руските войски намиращи се на българска територия се наричат официално "окупационни". И това е записано точно така в руските официални документи.

Ако Радев възприема 3 март като някакъв смесен, българо-руски, национален празник това означава, че нарушава Конституцията на България, която определя нашата държава като независима. Евентуална визита на Путин на този ден ще се възприеме като провокация и конфронтация с голяма част от българския народ, която по-скоро очаква Путин да се извини за съветската окупация през 1944 г. на страната ни и за отклоняването й от нормалното демократично европейско развитие за близо половин век. И тъй като е очевидно, че нито Радев ще постави въпроса за извинението, нито Путин ще се извини, то визитата му ще има кучешки характер, т.е. господарят на Кремъл ще припикае българската земя и ще я припознае като територия, която не е чужбина за руснака.

Поведението на Радев, който неизбежно ще се изкаже пред Путин и за отмяна на европейските санкции срещу Кремъл, ще бъде унизително за демократична България.Защото днес Путин символизира именно имперските домогвания, както на царска Русия така и на болшевишкия Съветски съюз. Символизира омразата срещу нашия свят, срещу НАТО и Европейския съюз. Символизира агресията срещу други държави и народи. Достатъчно е да споменем Украйна и Грузия. Една визита точно на 3 март в България на Владимир Путин ще ни представи като абсолютен руски сателит в ЕС, ще провокира съюзниците ни в НАТО. Ще обиди украинския народ, финландския народ, румънския народ, полския народ. Защото и тези народи са воювали срещу Османската империя по време на войната от 1877-1878 г. При това са били поробени от Русия народи.

Демократична България трябва да се готви за отпор на визитата на Владимир Путин в България. Нямаме друг избор, ако искаме да бъдем това, за което мечтаеха поколения българи. Да бъдем свободни хора, независими, част от добрия европейски свят. Да бъдем българи – достойни и горди, каквито мечтаеха да бъдем нашите велики национални революционери и просветители.