Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десет министри албанци ще има в новото правителство на Р Македония. След като месеци наред, по нареждане от Москва, македонският президент Георге Иванов отказваше да връчи мандат на мнозинството в парламента за съставяне на правителство, както повелява конституцията на страната, накрая взе, че кандиса. Защото така му наредиха в Москва на 24 май. Но така е с марионетните държавни глави. Въртят се като пумпали. Каквото им кажат в Москва, това правят.
Преди месеци му казаха на Иванов: „Не давай мандата”! и той не го даваше. Сега Путин му речи: „постъпи според Конституцията” и Иванов даде мандата за съставяне на правителство. Но какво означава това? Означава, че когато Иванов е отказвал мандат слушайки Москва, той е нарушавал конституцията на страната. Защото няма как и двата пъти – и когато дава, и когато отказва да даде мандат, да е конституционно прав.
Впрочем, Русия винаги е търсила политици марионетки на Балканите и най-често ги е откривала в Сърбия, Македония и България. Румънец, хърватин, словенец, босанец, албанец – марионетки на Кремъл не стават
.
Сега става очевидно, че в резултат на руската намеса във вътрешните работи на Р Македония, страната загуби своя реформаторски темп и повече от 2 години е в политическа и икономическа криза. Както винаги руската работа започва с много перчене и пъчене, с фукня, а накрая завършва обикновено с подвита опашка и скимтене. Така е и сега. От много московски акъл, днес Скопие има председател на парламента албанец – Талат Джафери. При това той не им цепи басма на македонците, защото знае, че това са хора, които са се отродили, не знаят нито своя произход, нито своя език.Или, ако ги знаят, се правят на ударени. Затова и Джафери им говори на албански, а те "братята" наши слушат „превода” със слушалки на ушите. Гледката е космическа.
Тази вечер ще стане ясно новото правителство в Скопие. Моята информация е, че близо десет ще са министрите албанци в него. Албанците ще имат вицепремиер, както и министри на правосъдието, икономиката, евроинтеграцията, здравеопазването, местното самоуправление, околната среда, чуждестранните инвестиции. Поне двама ще бъдат и албанските министри без ресор.
Добрата новина е, че албанците са твърди привърженици на натовската и европейската интеграция. При организираните преди време провокации от московски и сръбски агенти в македонския парламент, всички видяхме как някакъв македонски простак дърпа за косата и блъска зверски една жена. Сега тя ще бъде министър на отбраната. Та затова и за кой ли път вече и с най-добри чувства към нашите македонски братя, им казвам: не се водете по акъла на Кремъл. Винаги ще сте губещи. Ако не ме чуят, след време пак ще им го кажа. Явно тук на Балканите истината трябва да се повтаря многократно. Защото има балкански народи, които трудно вдяват. Но ще вдянат. Ето на, албанците ще накарат македонците да вдянат.Какво да вдянат? Да вдянат, че истината е в съюза с България, а не с Москва. Че успехът е само в ЕС и НАТО, а не в Евразийския съюз.