Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ева Веселинова, въоръжена само с неудобни въпроси, изяде пердах от бивша кандидат-кметица

Репортерката на "Господари на ефира" Ева Веселинова се приближава до архитект Петранка Владимирова, въоръжена с няколко неудобни въпроса. Неочаквано върху нея се стоварва неконтролируем гняв, който я оставя в ступор. Владимирова проявява агресия, напада я, забива ноктите си в главата и я скубе с такава сила, че я сваля на земята.

Зрелищният екшън се разиграва покрай репортаж за тв предаването, свързан с разследване на фирма "Еврохаус", която строи къщи с метална конструкция, но не ги довършва, а прибира всички пари.

"168 часа" се свърза с Ева Веселинова, която разказа за грозната ситуация.

"Екипът ни получи оплаквания от потърпевши за тези постройки. Фирмата поставя само основи и метална конструкция и прибира от 50 000 до 60 хил. лв. Открихме, че седалището на фирма "Еврохаус" се намира в центъра на Пазарджик, и решихме да отидем и проверим на място", споделя тв журналистката.

Заедно с оператор отиват на място и в офиса намират две жени. Едната се представя за отговорник за търговския отдел, а другата за секретарка.

Те твърдят, че никого не познават

"И двете бяха категорични, че само те работят в тази фирма. Няма нито собственик, нито управител. Споменаха за някакъв завод, в който се строят тези къщи. По време на разговора се появи въпросната архитектка Петранка Владимирова, която е бивша кандидат-кметица на Пловдив. Оказва се, че това не е първото й нападение. Преди години напада мъж, който е бил чужд гражданин. Въпреки че живеел в България, той се страхувал да повдигне обвинение срещу нея. Случва се обратното. Петранка подава жалба срещу човека, когото е нападнала.

Жените обясниха, че тя е ходела в офиса два пъти в седмицата. Никога не я бях виждала и не я забелязах. За първи път чувах за нея", разказва Ева.

Владимирова била придружена от възрастен мъж, който по-късно се представил за неин баща. Като видяла журналистите, тя веднага се върнала обратно.

"Бяхме решили да си ходим, когато тя отново се качи на етажа - спомня си репортерката. - В последния момент чухме, че това е архитектката, и аз се върнах, за да задам няколко въпроса. Тя се бе заключила в офиса. След няколко неуспешни опита да говорим с нея се върнахме в колата да чакаме. През това време Петранка е звъннала на 112,

за да се оплаче от нас с претекста, че ние сме я заключили в офиса

След 2 часа тя слезе сама, но това, което ние не знаехме, е, че си бе повикала подкрепление", споделя Ева.

Според нея се появяват бащата на архитектката, още един мъж с червено пежо, който се правел на случаен минувач, но и той имал някакво участие в "Еврохаус", а около сградата обикаляла и друга кола - ягуар, за която по-късно се установило, че е притежание на собственика на фирмата Стефан Учкуров.

"Излязох от колата и тръгнах след Владимирова, когато видях, че сме заобиколени от всички страни. Възрастният господин ме хвана с всичка сила и се опита да ми счупи ръката. Успях да се отскубна и пак последвах архитектката. Петранка се обърна рязко и си заби ноктите в моята глава. Опита се да ми счупи врата. От силната болка доста се замаях. Започна да ми тресе главата, скубейки ме, и ме тръшна на земята."

Ева някъде си удря главата, но от бързото замайване не помни точно къде. Осъзнава го, след като вижда синината на челюстта си.

"Баща й се опита да счупи и камерата на оператора Кристиян,

за да спре записа, но на него не му е посягал. Операторът се опита да ми помогне. Владимирова се възползва от момента и избяга. Но преди това човекът от червената кола реши да нападне оператора, първоначално вербално - използваше много нецензурни реплики. След това смяташе да слезе от колата, но си промени решението и продължи напред. След като всички си тръгнаха, с бясна скорост профуча и собственикът с ягуара си. Обадихме се на 112 и полицията дойде. Те много ни съдействаха. Веднага ме заведоха в спешното и ми направиха всички необходими изследвания и снимки. Издадоха ми медицинско и подадохме жалба в полицията."

Интересното в случая е, че екипът на "Господарите" нямал никакви улики срещу Владимирова, но тя сама се е намесила в историята, и то чрез съмнителното поведение, с което стана "звезда".

Архитектката Петранка Владимирова
Архитектката Петранка Владимирова