Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Боби Белята е оцелялява на косъм от покушение срещу него, когато още през декември 2014 години, неизвестни убийци са се опитали да застрелят дясната ръка на наркобарона Таки.

Той се е спасил като по чудо. Случката се разиграла пред дома на Борис Борисов, както е истинското му име, на булевард Пушкин в София.

Тогава килърите са го причаквали с кола да се прибере към дома си. В момента в който Боби Белята се задал с колата си, те започнали да стрелят по нея, без да го изчакат да слезе. И именно това е спасило живота му. Веднага щом се усетил какво му гласят, Белята дал мръсна газ и успял да избяга от опитващите се да го убият стрелци.

Информацията нарочно е била пазена в тайна от МВР, за да бъдат разкрити неизвестните нападатели и в опит да се запази живота на жертвата. Който в крайна сметка беше застрелян два месеца по-късно. Затова и опитът за предишното покушение може да бъде изваден наяве, разкриват източници от МВР.

Втория опит Боби Белята да бъде убит обаче се оказа успешен. Един от най-близките хора на Христофорос Аманатидис-Таки беше застрелян с цели 13 куршума в близост до езерото в столичния квартал Казичене.

Запознати разкриват, че мафиотът е имал уговорена среща край затворническото общежитие, най-вероятно, за да получи пари за някаква сделка с наркотици. Вместо това обаче убийците буквално го направили на решето, възползвайки се от тъмнината и уединението на мястото, както и от факта, че там няма никакви камери.