Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емил Кошлуков СНИМКА: Архив
Емил Кошлуков СНИМКА: Архив

"С цялото ми уважение към опълченците:

Статутът на архитектурно-исторически резерват се дава - и е даден - от правителството. Общинският съвет в Копривщица може и да гласува да станат спътник на Юпитер, все тая. Не зависи от тях.

Министерствата на културата и на регионалното развитие решават. А сегашният статут е ясен по отношение на това, къде и как може да се строи. И се одобряват всички планове от държавата, в лицето на института за паметници на културата, сега вече НИНКН. И по законите.

Призивите на президента са странни, меко казано. Той е назначил това правителство, няма нужда да ги зове по медиите, може да ги види по всяко време в кабинета си.

Тези съветници, които са взели това решение, отговарят пред своите избиратели. Могат предсрочно да им прекратят пълномощията, ЦИК и ЗМСМА казват ясно как. С две думи, могат да ги изхвърлят и сега.

Накратко - целият героичен патос в този случай е излишен, а невежеството на хората е разбираемо, макар и нежелателно. Обаче невежеството на политици е вредно, освен ако не е умишлено, за да си вдигат рейтинга. Тогава е още по-вредно.

И областните управители все още могат да спират решения на общини. Не че има нужда даже, но да напомня. Дори не трябва и кабинетът да се занимава". 

Това написа в личния си профил във Фейсбук Емил Кошлуков по темата за Копривщица.

Факсимиле: Фейсбук
Факсимиле: Фейсбук