Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кръгла маса по земеделие и екология с участието на ГЕРБ започна в Бургас. Форумът откри кметът от ГЕРБ Димитър Николов. В него участват експремиерът Бойко Борисов и бившите министърки на земеделието и екологията Десислава Танева и Ивелина Василева. Само януари месец излязохме с 860 милиона излишък, не виждам никакъв проблем да се плати, и да ви мъчат и да не се плати все още за земеделието, а при вас е важно да е навреме. Това каза Борисов пред земеделците.

Никой никога не е мислел за правене на проекта Бургас - Александруполис, за което ме питате. БСП се са царе на саботажа и манипулациите, коментира той.

Борисов каза за праграмата за санирането на ГЕРБ, че никъде няма такова нещо да се санира безплатно. В тези блокове живеят и от БСП, и от ДПС, и патриоти....какво ги дразни БСП, ние не делим хората. Не правим само входовете на ГЕРБ, коментира експремиерът.

Делян Добрев сутринта беше вдигнал ръце от Елена Йончева, гледах ги сутринта. Вторият след нея в листата й в Хасково санира блокове, фирмата му санира. И тя говори за саниране. Ще сте успешни ли журналисти, ако държавата ви плаща по няколко милиона за едно интервю през една от централите си, попита той, намеквайки за плащане за Елена Йончева.

Ще сте успешни ли, ако централата плаща по няколко милиона за една журналистка за интервюта в чужбина?, попита риторично Борисов по отношение на Елена Йончева. И допълни: Бяхме принудени и ние да плащаме милиони. Да платиме за нея, посочи той. Имаше ясен конфликт на интереси, обобщи Борисов.

Експремиерът отвори дума и за проекта "Южен поток" - тук ГЕРБ няма, какъв ГЕРБ има тук в спирането на "Южен поток" и къде има ГЕРБ в спирането на Белене. За две години разплатихме 6,2 милиарда живи български пари - за КТБ и 1,3 милиарда за ТЕЦ Марица -1 и 3 на тройно по-високи цени от АЕЦ Козлодуй, подписано от едно синьо правителство и потвърдено от червено. Платихме и 1,2 милиарда за Москва от бедния български народ. За да са равнопоставенис Вашингтон. Знаете, че КТБ падна по времето на БСП, и през 1996 г. банките паднаха при БСП, подчерта експремиерът.

Вехти, стари, грозни, дърти са моите министри, но те идват и се борят за програмата. Кои са техните? Къде са на БСП министрите, попита Борисов. Питам и се интересувам кои са техните лица. Да ги сблъскам с моите лица. И ако ги харесате тях повече - помитате ни и си отиваме на село и гледаме череши, пчели, кисели краставички правим или и риба ще ловим и ние, обобщи той.

По темата европа на 2 скорости Борисов подчерта, че досега България е държана на първа скорост.

Очаквайте подробности.