Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивайло Московски
Ивайло Московски

Обществото трябва да даде тон дали може да се говори за коалиция между ГЕРБ и БСП, но не мисля, че това е възможно. Потенциални партньори са всички партии, които членуват в ЕНП. Имало и вариант ГЕРБ да състави кабинет на малцинството, ако спечели изборите, или да върне мандата, заяви Ивайло Московски, водач на листата на ГЕРБ в Плевен по време на дебат по Би Ти Ви.
Ние сме максимално конкретни в предизборната програмата, която изготвихме, каза Московски, водач на листата на ГЕРБ в Плевен по време на дебат по Би Ти Ви на въпрос за повишение на доходите.
Според него това нямало как да стане без ръст на икономиката. Създаване на индустриална зона в Плевен предвижда ГЕРБ и завършване на магистрала "Хемус", каза още Московски.
Като министър на транспорта съм направил всичко възможно това да стане.
Московски отправи послание хората да проявят мъдрост и разум на изборите.

Един от въпросите в нашата програма е премахване на несправедливостта при преизчисляване на пенсиите, заяви пък Васил Антонов от БСП. Според него не е възможна коалиция с ГЕРБ след изборите. Антонов също заяви, че БСП предвижда създаването на индустриална зона в Плевен, която да привлече инвестиции в града.
Ако хората искат стабилна и социална държава, трябвало да гласуват за БСП.

Реформаторският блок не се включва в надпреварата от обещания за вдигане на заплати и пенсии, ние залагаме на ръст на икономиката, което да доведе по-голямо вътрешно потребление, каза Найден Зеленогорски.
Той посочи, че предишния кабинет е могъл да продължи до края на мандата си. Според него Плевен се нуждае от инвестиции, за да може да се развие бързо, тъй като има изоставане на вложенията в Северна България, които били три пъти по-малко от тези в Южна България.
Да бъде намалено ДДС на 18% предлага РБ, каза още Зеленогорски. Това щяло да остави 1 млрд. лева в бизнеса за 4 г. Според него РБ помогнали в Плевен да има още един медицински факултет, осигурили 2 млн. лв. инвестиции по само един проект.
Зеленогорски каза още, че е възможна дясноцентриска коалиция след изборите, моята да управлява.
Силна държава в образованието, здравеопазването, културата, справяне с битовата престъпност и повишение на доходите - това били част от акцентите на РБ.