Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Въпреки злощастното отпадане от “Копенхаген” в Лига Европа след 1:2 в София и 0:0 като гост в четвъртък “Лудогорец” вече е 59-и в клубната ранглиста на Европа. Това му дава доста сериозни шансове за нов пробив в Шампионската лига през лятото.
Коефициентът на разградчани набъбна до 34,175 точки. Миналата година това гарантираше място сред поставените отбори в плейофния кръг на най-силния от евротурнирите. Тогава най-слабият тим бе “Легия” с 28 точки.

“Лудогорец” само за този сезон има по-добър коефициент от този на всички останали български отбори, които са извън първите 270 на континента. Разградчани имат 8,85 точки.

С 4,675 точки “Берое” и “Ботев” делят 272-о място в класацията по общ коефициент. “Левски” с 4,425 е 285-и. 292-ото място е за ЦСКА с 4,125.

“Благодарен съм на футболистите, благодаря им, горд съм, че съм треньор на този отбор, имахме много завършващи удари, но не вкараха. Изиграхме един изключителен мач, но не успяхме да вкараме гол, това е футболът”, коментира наставникът на разградчани Георги Дерменджиев след 0:0 в датската столица.

Българският отбор доминираше във владеенето на топката, но домакините имаха предимство в точните удари във вратата на Владислав Стоянов. Цели 7 от тези на разградчани бяха блокирани от защитата на датчаните.

“Имаше задачи и да се стреля отдалеч, не дадохме шансове на “Копенхаген” да ни застраши, този тим беше преодолим, но така се получи в София мачът и датчаните продължават, но това не значи нищо за “Лудогорец”, ние предоставихме възможността на феновете да гледат отбори от висока класа. Нашите цели са много високи”, допълни Дерменджиев.

“Изиграхме изключителни мачове в Европа, изиграхме хубав мач тук, това се показа с играта ни. Статистически имат над 40 мача без допуснат гол, можеше да им вкараме, но не се получи. Винаги има за какво да се съжалява, можеше да вземем и повече точки от груповата фаза на Шампионската лига, вървим напред, в новите квалификации ще се представим на по-добро ниво от този сезон”, каза още треньорът на шампионите.

“Трябва да имаме такъв стадион, ако имахме такъв стадион в София щяхме да преодолеем “Копенхаген”. Не се оправдавам. Но нямаше да отлагаме мача със “Славия”, защото тук не вали вътре на терена, вали навън”, заяви Дерменджиев.
За равенството заслуга имаше и главният съдия Мирослав Зелинка. Навръх 36-ия си рожден ден чехът пусна домакините да ритат здраво съперника. При 21 фаула той вдигна само 2 жълти картона на домакините, докато при само 12 на българския тим наказателните картони са три.

Разградчани са имали двойно повече пасове - 557:278, като са били и по-прецизни от съперниката си. Те са завършили 87% успешно, докато датчаните само 81.
“Играхме доста добре. Знаехме, че ще ни бъде доста трудно. Нещата определено ни се получаваха по-добре от мача в София. Аз смятам, че трябва да излезем с гордо вдигнати глави, защото направихме силен мач срещу корав противник. Направихме доста силен сезон, въпреки че някои хора се опитват да омаловажат нашите успехи”, коментира вратарят Владислав Стоянов.