Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

БСП кани за депутат от гражданската квота актьора Веселин Плачков, той още мисли

БСП единствена от всички партии вече одобри официално водачите на листи за предсрочните парламентарни избори на 26 март, така че там изненади няма. Соцлидерката Корнелия Нинова ще се изправи срещу Бойко Борисов в столичния 25-и МИР.

Лидерът на ГЕРБ ще е водач и в Пловдив-град, където втора ще е Менда Стоянова, а трети е бившият културен министър Вежди Рашидов.

Цецка Цачева

няма да е начело

на листата на

ГЕРБ в Плевен

Бившият председател на парламента остава втора след транспортния министър Ивайло Московски, който е неин съгражданин. Няма официално потвърждение дали отпадането на Цачева като първо име в Плевен е лично решение на Борисов след неуспешното представяне на Цачева като кандидат-президент, или щабът е препоръчал на лидера си да избере 45-годишния бивш министър.

Така в Плевен Ивайло Московски ще се изправи срещу Васил Антонов от БСП.

Иначе 40% ще

са новите лица

сред кандидат - депутатите

от ГЕРБ

Участвали в подреждането казват, че по места са търсили успешни и разпознаваеми хора и затова броят на лекари, педагози, общественици е увеличен.

Лидерите на БСП и ГЕРБ Корнелия Нинова и Бойко Борисов ще влязат в пряк сблъсък в столичния 25-и МИР.
Лидерите на БСП и ГЕРБ Корнелия Нинова и Бойко Борисов ще влязат в пряк сблъсък в столичния 25-и МИР.

Вижте картата голяма тук

Бившият конституционен съдия Георги Марков, заклет левскар и автор в “24 часа”, се връща в парламента. Преди месеци Бойко Борисов представи в Будапеща на унгарския си колега Виктор Орбан Марков като “бъдещ депутат от ГЕРБ”. Знаковото лице на СДС ще е на едно от трите избираеми места за ГЕРБ в 24-и МИР в София. Място в тази листа

има и една

музикална

звезда -

Калин Вельов

Там водач е 40-годишният Владислав Горанов, на когото е поверено водачеството и на листата в Силистра. Бившият финансов министър ще се изправи в София срещу звездата на БСП Стефан Данаилов. Актьорът, който разплаква и мотивира социалистите, ще спасява като водач и разцепената структура във Варна, където се борят ожесточено лобитата на Борислав Гуцанов и Красимир Янков. Очаква се на червения пленум в неделя БСП да одобри служебно пренареждане на листата поради нарушения на устава при реденето , разкриха от “Позитано” 20.

Освен Горанов министри на Борисов получават първите места в други ключови листи - Томислав Дончев в 23-и МИР и в родното Габрово, Лиляна Павлова във Варна, Ивелина Василева в Бургас, Теменужка Петкова в Стара Загора, Десислава Танева в Сливен, Николина Ангелкова в София-област.

Цветан Цветанов ще е водач в Благоевград и Велико Търново. И двете листи, където вторият човек в ГЕРБ “ще тегли” към парламента, има сериозно “презареждане”. В Благоевград например отпадат трима досегашни депутати и на избираемите места след Цветанов ще са Бисер Михайлов, който беше областен в Благоевград, шефът на общинския съвет в Петрич Георги Динев и зам.-кметът на Банско Александър Мацуров.
Красимир Велчев от ГЕРБ ще води в Перник, Делян Добрев - в Хасково, Цвета Караянчева - в Кърджали. Водаческо място на ГЕРБ в Пловдив-област получава доскорошният началник на отбраната ген. Константин Попов.

Пленумът на БСП в неделя трябва да попълни и гражданската квота в листите. Като ново име в тях се завъртя това на Веселин Плачков - актьора, който изигра Левски. Той потвърди, че е канен, но все още не бил приел.

При “Обединени патриоти” няма големи изненади, ако не се брои разправията с Димитър Байрактаров. Бившият журналист от телевизия СКАТ напусна партията на Валери Симеонов и с гръм и трясък се регистрира като независим в 25-и МИР - София.

Байрактаров

искал да е водач

в 2 листи

и не се съгласил в едната да е втори след лидера на “Атака” Волен Сидеров.

Водаческите места са разпределени между ВМРО, НФСБ и “Атака” след съгласувано между техните лидери. ВМРО например запазва по-известните си имена - бивши депутати като Красимир Каракачанов, оргсекретаря Юлиан Ангелов, регионалните лидери Милен Михов - Търново, Искрен Веселинов - Русе, Красимир Богданов - Враца, Атанас Стоянов - Благоевград. Волен Сидеров лансира заместника си Десислав Чуколов, доайена проф. Станислав Станилов, младия Илиан Тодоров. Валери Симеонов пък предлага Славчо Атанасов да води в Пловдив-град, а Борис Ячев - в Пловдив-област, в Сливен - Петър Петров, а във Видин - Росен Живков.

Калин Вельов
Калин Вельов
Веселин Плачков
Веселин Плачков
Георги Марков
Георги Марков