Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Операторът обявява, че ще ходи с кола на ски, но отива със самолет на 300 км оттам. Вместо с багаж с екипировка тръгва с малка раница. Крият голям личен проблем на младежа. 

Операторът на сайта "Спортал" Асен Петров не е имал абсолютно никакво намерение да кара ски в Сърбия. Той е отишъл в Белград, за да се самоубие.

За това свидетелстват серия от добре организираните му действия, които са имали за цел да заблудят семейството му и приятели, че отива на обикновена ваканция. Асен умело се е опитал да прикрие драматичните си намерения, като предварително е измислил строен план 26-годишното момче казва на своето семейство, че отива заедно с две коли приятели на ски в Копаоник - курорт, който се намира близо до границата с Косово. На пръв поглед - обикновено туристическо пътуване.

Но вместо това резервира апаратамент в Белград (на 277 километра оттам) и се качва на самолет за сръбската столица вместо на автомобил. Със себе си той регистрира две момичета - Борислава Ненкова и Михаела Маринова. Оказва се обаче, че никой от приятелите му не ги познава, а самият Петров не е водил никаква коренсподенция с тях. Дори не са му приятелки във фейсбук. А много хора днес се чудят дали въобще съществуват.

Подозрително е и че, когато неговият домакин в Белград дава своите показания, той не споменава абсолютно нищо за момичета, които са правили компания на младежа. Вместо това споделя, че Асен е "оставил стаята в чист вид" на 5 януари и "му е предложил да го закара до летището" в имейл съобщение, но така и не получава отговор от българина.

И тук възниква ново противоречие - полицията твърди, че трупът е открит на 4 януари. Неяснотата е разбираема, тъй като двамата така и не се срещат лично и е много вероятно Асен да е напуснал апартамента дни преди уговорената дата или въобще да не е пребивавал там.

Това поражда и още един въпрос: Къде е багажът на момчето?

Не е изключено сръбското разследване все още да не разкрива пълните подробности около случая и на мястото да е била и раницата, с която Асен никога не се е разделял.

Но тук възниква нов логичен въпрос дали, ако някой отива на почивка, тръгва само с една раница, която съдържа не само дрехите, но и фотоапарата му?

Всички действия на младия мъж сочат, че той въобще не е имал намерение да отиде в Копаоник.

До зимния курорт в сръбската Стара планина се стига по стандартния маршрут София - Ниш, а оттам през по-тесни пътища и завои. От България до Копаоник не се ходи със самолет през Белград. Делят ги почти 300 километра.

Липсата на по-обемен багаж е следващият знак, че тръгвайки от София, Асен е имал съвсем различни намерения. Дори и да приемем, че той е смятал да наеме ски и екипировка намясто, то е трябвало да носи поне клин и яке, които със сигурност не се побират в малка раница с останалите дрехи и фототехниката.

Последно, но не на последно място, притеснителна е още една подробност. В последните месеци Асен е имал сериозен личен проблем, с който са били запознати колегите му от "Спортал", и който се пази в тайна. Никой не казва дали става въпрос за взаимоотношения с жена, финансов или пък здравословен проблем.

Какво всъщност се случва с Асен Петров в Белград?

Според показанията на домакина му Асен е пристигнал в сръбската столица на 3 януари със самолет и е закаран до апартамента с автомобил, нает от него срещу 30 лв.

Както споменахме, домакинът не споделя нищо за придружителките на Асен.

Какво е правил операторът в Белград, не е ясно. Той така и не качва снимки от пътуването си във фейсбук, което прави почти задължително и с ентусиазъм при други свои пътешествия.

Тялото на Асен Петров е открито само ден след като е пристигнал в столицата - на 4 януари. То лежало в снега пред блок, намиращ се на ул. “Милутин Миланкович” № 30.

"Този човек не живее в нашата сграда. Ключовете, които са у него, не са от нашата входна врата. Вероятно той е бил пуснат от някого", казва домоуправителят на сградата, от която се е хвърлил Асен

Според него почти никой от съседите му не е разбрал, че преди няколко дни пред домовете им е открит труп.

От разследването става ясно, че тялото на младежа е било индентифициран по паспорта, който е носил със себе си заедно с ключовете. Според сръбските власти Асен е скочил от 18-ия етаж на сградата с над 2 промила алкохол в кръвта, синтетични наркотици и марихуана и се е постарал много, за да стигне до високата тераса.

Според живущите в сградата въпросното място, от което се е хвърлил операторът, се заключва. За да стигнеш дотам, трябва да си достатъчно смел да се прехвърлиш през прозореца на 19-ия етаж и да се спуснеш долу. Очевидно точно това е сторил младежът, и то на - 10-градусов студ.

Какво се случва след като сръбските власти откриват трупа, четете в хартиеното издание на "168 часа".