Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

"Най-вероятно предстои тежък съдебен процес след толкова жертви и разрушения". Това каза пред журналисти в Хитрино премиерът в оставка Бойко Борисов по повод инцидента на гарата в селото, предаде „Фокус“.

„В момента машинисти се разпитват, текат процесуално-следствени действия, с главния прокурор и прокурора на Шумен сме в диалог. Службите на ДАНС и съответно Министерство на транспорта работят, свалят разпечатките от лентите, от тахошайбите, пресмятат скорост, време метър по метър“, обясни той.

На въпрос дали са намерени нови жертви премиерът в оставка посочи, че към този момент няма такава информация. „Червен кръст, с кучета, всички възможности, които имаме сме използвали“, допълни Бойко Борисов.

„От Бургас до Русе в момента навсякъде има експертни групи от прокурори и следователи, главния прокурор ги наблюдава. Той утре ще бъде в Шумен и най-вероятно ще даде някаква информация, ако преценят“, посочи министър-председателят в оставка.
Той се обърна към медиите с молба до утре до 9.30- 10. 00 часа да не занимават колегите му с въпроси, защото няма да има друга информация по случая, както и да стоят на безопасно разстояние от инцидента.