Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разградчани за пореден път доказаха, че са на светлинни години от останалите във футболния елит.

В английската Висша лига ври и кипи. Четири-пет отбора водят люта битка за първото място и постоянно си сменят лидерската палка. В Германия също стана интересно, след като “Байерн” (Мюнхен) забуксува и позволи на непретенциозния “Лайпциг” и “Борусия” (Дортмунд) да мечтаят за шампионската титла. В Испания, Италия и Франция също са интересни съревнованията между големите фаворити. Само в България всичко изглежда ясно още преди да се е преполовила футболната година.

“Лудогорец” удари на собствения си стадион прекия си конкурент “Левски” с 2:1 и така уби интригата в първенството. Разградчани водят с 9 точки пред “сините” и едва ли и най-големият ентусиаст ще посмее да предположи, че до края на първенството са възможни някакви изненади. Разликата между първия и втория са точно 9 точки, което означава “Лудогорец” да губи лесни мачове, а “Левски” само да печели. Как обаче да се случи, при положение че настоящият шампион бие с разлика останалите си съперници, а тимът от “Герена” яко се мъчи и срещу наглед непретенциозни противници. Твърде рано дошлата развръзка във футболното първенство е добра новина за собствениците на тима, които ще имат привилегията да вдигнат шеста поредна титла. От друга страна, в “Левски” ситуацията изглежда крайно напрегната. Новият бос Спас Русев дойде с обещанието, че идва в клуба, за да го вдигне на крака и да го вкара в сериозната битка за златните медали. Това обаче не се случи и явно ще трябва сериозна селекция и през зимата, и през лятото, за да може наистина софийският тим да се доближи до качеството, което предлагат от Разград. Но купуването на скъпи футболисти засега изглежда мисия невъзможна на “Герена” на фона на куп други проблеми, които мъчат “сините”.

Дори козирката на новия сектор създава проблеми. Оказва се, че ще е по-евтино да се събори стадионът и да се построи наново, отколкото да се покрие новоизградената трибуна. Да не говорим, че новите шефове обявиха, че са открили големи дългове за погасяване. Има върху какво да работят в “Левски”, докато в “Лудогорец” и стадионът им е наред, и бюджетът е в цветущо състояние заради огромните приходи от Шампионската лига. След като си решиха проблемите в българското първенство, от “Лудогорец” сега ще се съсредоточат върху представянето си в евротурнирите.

След броени дни ще стане ясно дали “Лудогорец” ще сътвори подвига и ще се класира за Лига Европа, което ще означава евромачове и след Нова година.