Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Българското първенство било слабо, корумпирано и раздирано от скандали, свикнали са да повтарят родните фенове на футбола. Но какво да кажем за колегите от Гърция?

Там е много по-страшно. Стигна се дотам, че местната футболна мафия опита да изгори жив шефа на съдиите Йоргос Бикас.

Неизвестни бандити подпалиха вилата на съдийския бос на Халкидики. За щастие, по това време Бикас и семейството му не били в имота, който е изцяло опожарен.

Полицията все още не бърза с категоричните изводи, но източник от разследването твърди, че почти със сигурност става дума за умишлен палеж.

Гръцките медии моментално подхванаха случая, търсейки причините за опита за убийство срещу шефа на съдиите. Според едни коментари той е нарочен от футболната мафия в южната ни съседка. Бикас объркал някои сметки, отказвайки да праща корумпирани съдии на определени мачове, на които били заложени камари с пари.

Има и друга версия обаче. Според нея босът е нарочен заради огромната си некомпетентност. Неговите подопечни постоянно

правели скандални грешки

на най-завързаните гръцки дербита и с това изпилили до краен предел нервите на запалянковци, играчи и клубни началници.

Каквато и да е причината за атаките срещу Йоргос Бикас, никой няма право да посяга на живота и имуществото му. Палежът на вилата му изправи на нокти гръцките власти и те спряха всички видове първенства за неопределено време. Звучи стряскащо, но гърците свикнаха с крайната мярка. Още през февруари миналата година вратите на стадионите

бяха заключени с

тежки катинари

Поводът бяха невижданите мелета между запалянковци по време и след дербито между "Панатинайкос" и "Олимпиакос".

Това лято също имаше двуседмична пауза, за да бъдат охладени страстите, но това не помогна. Всички участници в гръцкия елитен футбол са изровили томахавките и чакат удобен момент да атакуват врага с всевъзможни нефутболни мерки. Държавата се опитва да направи нещо, но мерките й засега не дават резултат. Интересното е, че дори

ФИФА и УЕФА не се намесват до този момент

Известно е, че двете футболни централи са категорично против държавна намеса във футболните дела на техните членки.

Този път обаче ножът е опрял до кокала и чиновниците на двете влиятелни организации са дали картбланш на гръцките власти да направят каквото им е по-силите, за да спрат насилието в гръцкия футбол.