Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Съдът уважи направеното искане на Окръжна прокуратура – Габрово и взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 47-годишен мъж, който извършил убийство. Камен М. е обвинен в това, че на 21.10.2016 г. в къща на ул.“Ст. Караджа“ в гр. Габрово, убил Иван Иванов чрез нанасяне на удари, съобщават на сайта на Прокуратурата.

Досъдебно производство се наблюдава от Окръжна прокуратура – Габрово. До момента е установено, че през нощта на 20/21.10.2016 г., в частен дом, се събрала компания, като всички присъстващи употребили алкохол. Сред тях били 54-годишния Иван Иванов и 47-годишния Камен М., като в един момент двамата се сбили. В резултата на нанесените удари мъжът изпаднал в безпомощно състояние. Пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта му.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение и за което се предвижда наказание не по- малко от десет години лишаване от свобода. Предвид на тези обстоятелства съществува реалната опасност деецът да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което съдът му взе мярка за неотклонение "задържане под стража".

Определението подлежи на обжалване.

Под наблюдението на Окръжна прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.