Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Екотекника ЕООД е българска компания, един от водещите производители на екопелети, учредена през 1999 г. в София с основна дейност: Реализиране на екологични проекти, стопанисване на гори и производство на висококачествени дървесни пелети. Фирмата е най-големият собственик на гори в България, а също така един от съоснователите на Българската Технологична Платформа на Горския Сектор. Основната производствена дейност е базирана гр.Свищов – Западна индустриална зона.

Производството на дървесни пелети се осъществява чрез технология за компресия без химикали и други добавки. Суровината за производство е отпадна биомаса или нестандартна за технологични и други цели дървесина. Това намалява въздействието върху околната среда и е пример за добро управление на отпадъците.

В рамките на проект “Изграждане и въвеждане в експлоатация на нова технологична линия за производство на пелети”, осъществяван с финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежкия Финансов Механизъм 2009-2014 в рамките на Програмна област BG 10 - „Иновации в зелената индустрия“ и „СИБАНК“ България, част от белгийската банково-застрахователна група КВС, бяха закупени и монтирани производствени мощности за производство на дървесни пелети, на обща стойност над 2 000 000 евро. Целта бе изграждане на нова производствена линия за пелети от широколистна и иглолистна дървесина, клас А с капацитет 4 тона на час. Новата технологична линия е разположена в промишлени сгради с площ 3000 кв.м. и още толкова открити площадки. С изпълнението на проекта 44 служители бяха обучени за работа с новата инсталация.

Политиката на Екотекника е да развива своята дейност в унисон с природата. Произвежданите дървесни пелети са с висока енергийна ефективност, положителен ефект по отношение на околната среда, чрез намалява при изгарянето им на вредните емисии в атмосферата. Пелетното производство на практика е безотпадно, тъй като след изгарянето на пелетите оставащата пепел е чист натурален тор. Същевременно пелетите като енергиен източник водят до снижение на разходите за отопление.

В България съществува широко поле за използване на алтернативни горива от възобновяеми енергийни източници и новата технологична линия на „Екотекника“ ЕООД е принос към обществеността, бизнеса, институциите и различни организации към един по-екологичен, по-чист и по- ефективен енергиен модел.

Пелети от иглолистна дървесина клас А, Цена: 150 евро/т без ДДС франко склад в гр. Свищов, Пелетите от широколистна дървесина клас Б, с цена 110 евро/т без ДДС франко склад в гр. Свищов, пакетирани в чували по 15 кг, когато са пакетирани в биг бегове по 1000 кг, Цена: 105 евро/т без ДДС франко склад в гр. Свищов.

„Екотекника” ЕООД

Западна индустриална зона

5250, гр. Свищов

Тел за контакти: (+359) 886 477 667

e-mail: [email protected]

www.ekoteknika.com