Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и пиарът на партията Велислава Кръстева на пресконференцията в столичен хотел, която тече и в момента.  Снимка: Кристина Кръстева
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и пиарът на партията Велислава Кръстева на пресконференцията в столичен хотел, която тече и в момента. Снимка: Кристина Кръстева

ДПС ще подкрепи Пламен Орешарски за президент, съобщи току-що лидерът Мустафа Карадайъ след заседание на Централния съвет на партията.

"24 часа" го предвиди вчера.

Карадайъ напомни, че още през май, а след това - и на 13 юли с декларация от трибуната на НС партията е очертала профила на нужния на страната ни президент - да е надпартиен убеден демократ, евроатлантик, работещ за правова и социална държава, да е обединител на нацията.

От острите критики на Мустафа Карадайъ към ГЕРБ стана ясно, че ДПС категорично няма да подкрепи Цецка Цачева на балотаж. Лидерът на ДПС не пожела да оценява подкрепата на ДОСТ за нея, понеже не коментирал предатели.

"Предишното НС беше сложно - 120 на 120, а тогавашният експертен кабинет е оценен - и тогава, и днес оценката на ДПС е положителна", увери лидерът на движението.

Целият бизнес оцени КПД-то за единица политическо време на кабинета "Орешарски", категоричен е Карадайъ.

Същото задкулисие, което свали кабинета "Орешарски" вече е организирано да свали Борисов, а и ГЕРБ осъзнава важността на опозиционната роля и вече се вижда в нея, хвърли бомба Карадайъ. Предсрочните избори напролет били неизбежни.

Очаквайте подробности.

Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ