Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Според 22% от американското население смъртта на Елвис Пресли е фалшива и той е все още между нас. В действителност, ако днес беше жив, кралят на рока щеше да навърши 81 години.

И въпреки че само можем да гадаем как би изглеждал, мнозина продължават да твърдят, че са го видели. Веднага след смъртта му през далечната 1977 г. настъпва медийна истерия.

Не само феновете искат да се докоснат за последно до своя идол. Репортери от вестници и списания са готови на всичко, за да публикуват ексклузивни последни кадри на мъртвеца. Американският таблоид The National Enquirer дори плаща на някого, за да присъства на погребението и да снима мъртвото тяло, както преди години в България вестник "Нощен труд" бе публикувал снимка от моргата на убития премиер Андрей Луканов.

Скоро след отпечатването на снимките на мъртвия Елвис Пресли в Щатите се зараждат и първите конспиративни теории, че Краля е жив. Феновете бързат да отбележат, че освен приликите се забелязват и съществени разлики между тялото в ковчега и това на идола за милиони. Те изтъкват като несъответствия формата на веждите, брадичката и т.н. Мнозина вярват, че в ковчега е поставена восъчна фигура, а Пресли е жив и здрав.

За да обосноват теорията си, феновете посочват единствената възможна причина за инсцениране на смъртта – Кралят на рока е уморен от досегашния си начин на живот. През последните години от кариерата му настъпва упадък както в професионален, така и в личен план.

Проблемите започват след раздялата с жена му Присила през 1972 г. Засилва се гладът му за наркотици, които макар в началото да са предписани от лекар заради депресията му, влошават здравето му значително. Теглото му се покачва драстично (след военната си служба тежи 76 кг, а в деня на смъртта - цели 120). В последните си години Евлис се явява на концерти неадекватен и често не може да изпее докрай хитовете си.

С натрупаното напрежение се бори с все повече успокоителни и наркотици. Според официалните сведения именно свръхдоза успокоителни и приспивателни, съчетани със свръхтегло, отключват сърдечни проблеми у певеца, което води до удар и последваща смърт.

Следователно умишлено бягство от този начин на живот не звучи никак нелогично, аргументират се конспираторите. Но тъй като образът му е световноразпознаваем, единственият шанс да заживее нормално, е ако всички го мислят за мъртъв.

Така с времето се зараждат много и все по-абсурдно звучащи хипотези, че Елвис Пресли е все още между нас. Преди няколко години в интернет се появиха снимки на възрастен мъж със сива дълга коса, издърпана обратно в конска опашка.

Мъжът е заснет в имението Грейсланд, където работи. Кадрите са част от клип, качен в ютуб. А в коментарите се появява твърдението, че това е самият Елвис. “Той повдигна два пръста към главата си като доказателство, че е жив. Каза ни го с прост V знак. Показа ни, че знае, че ние го гледаме”, твърди авторът на видеото.

Според друга теория ден след смъртта на Елвис мъж купува самолетен билет от Мемфис към Буенос Айрес. Приликата му с Краля на рока е очевидна. А името на притежателя на билета е поредното доказателство за феновете, че идолът им е жив.

Когато искали да останат извън полезрението на медиите, хора от антуража на Пресли запазвали хотелски стаи на името Джон Бъроус. Самолетният билет на Джон Бъроус, закупен ден след смъртта на Краля, доказва теорията, че Елвис инсценира смъртта си, за да избяга от славата и наркотиците.

Още версии, че Елвис е жив, а Даяна е инсценирала смъртта си, четете в хартиеното издание на в. "168 часа"