Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В Европа по-големи късметлии. Не им се налага да плащат такси.

Нашите джакпоти изглеждат изключително малки когато ги сравним с различните тотализатори в Европа и Америка. Там, където баба Гошка спечели своите милиони, а именно Испания, се подвизава и най-голямата лотарийна игра в света - "Испанската коледна лотария". Тя раздава 2,24 милиарда евро на година, като ги разделя между множество победители. Някой си тръгват с 4 милиона, други с 400 хиляди, трети с 40 хил., а може би хората с най-малко късмет получават само 1000 евро.

Най-големият джакпот в света пък падна в началото на тази година. Американският тотализатор Powerball имаше в резерва си 1,586,400,000 долара, които попаднаха в ръцете на трима късметлии от Калифония, Тенеси и Флорида.

Всъщност, САЩ е домът на всички огромни джакпоти. Втората по големина награда в целият свят е от конкурентната на Powerball лотария - "Мега милиони". Тогава тя наброяваше 656 милиона долара, а победителите също бяха трима. Един от тях остана анонимен, другите двама - семейството Марли и Патриша Бътлър се похвалиха с наградата и обещаха пред медиите, че ще вложат парите в "нещо добро".

И тъй като рекордни джакпоти в Америка има по няколко пъти годината, между семейство Бътлър и предишните публично признали печалбата си победители стоят суми от 648 милиона долара до 414 милиона долара.

И тук идват 390 милиона долара, които си разделиха Еди Наборс и Елъни и Харълд Меснер. Семейството от Ню Джърси така и не каза за какво ще вложи спечелената сума. Шофьорът на камион Наборс обаче започна да прави планове, които включваха да плати ипотеката на майка си, да купи нова къща за сестра си и рибарска лодка за сина си. "А аз просто ще отида да ловя риба.", заяви Наборс скромно накрая.

Печалбите в Америка обаче са свързани с плащането на високи такси, докато победителите в Европа са истинските късметлии. Те не се налага да плащат нищо и получават цялата сума, която е обявена като печалба.

Най-големите победители на Европа Колин и Крис Уеир от Великобритания прибраха пълната сума от 161,653,000 евро през юли 2011 г. Печалбата ги нареди в листата с най-богатите британци, като позицията им беше по-висока от тази на бившия битъл Ринго Стар и Том Джоунс. След печалбата си, семейството си купи имение и сподели наградата с приятелите си, като купи чисто нова кола за всеки един от тях.

Вторият по големина джакпот от 190 милиона евро, ако не броим съществуването на близо няколко милиарда в сметката на испанската лотария, пада два пъти. През 2012 г. в ръцете отново на семейство от Великобритания, което веднага се сдобива с чисто нова кола и започва непрестанни луксозни обиколки из света и втори път - в Португалия.

Най-големият джакпот в Италия наброява 147,8 мил. Евро и пада през 2009 г. През май 2015 г. удариха и най-голямата сума в Чехия - 90 мил. Евро.