Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ген. Радев
Ген. Радев

Кандидат-президентът на БСП, до вчера и на АБВ, не вдига телефона на Георги Първанов. Двамата се чули, докато течало Изпълнителното бюро на "Позитано" 20, което "скъса" бъдещото споразумение между двете централи.

И се разбрали да се срещнат днес.

След като решението на БСП му дошло "като гръм от ясно небе", Първанов пак набрал ген. Радев, който вече не вдигал. Нито пък му върнал до момента - вече 24 часа.

Иначе лидерът на АБВ бил усетил някаква промяна във въздуха в последните няколко дни. Затова и в последния разговор вчера питал кандидат-президента наред ли е всичко, на което последният отговорил утвърдително.

"Отиваме в левия център, където добре партнираме с "Гергьовден" и други партии. Казано с терминологията на шаха, започваме отложена партия, в която дописваме скрит ход. Вече няма закъде да бързаме - досега бързахме, защото кандидатурата не бе достатъчно известна", открехна Първанов вратата да играе и лично, или да вдигне заместника си Ивайло Калфин.

И продължи: "Не остана мина, която г-жа Нинова да не настъпи. Защо така се случи, че нейната брадва никога не удря два пъти на едно и също място?"

Без да казва в прав текст, че оттегля доверието си от довчера общия кандидат, Първанов каза образно, че "няма смисъл да се кандърдисваме".