Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Турция отива към шериат и халифат.

Възможно ли е в България да се появи ядрено оръжие? До вчера това изглеждаше невероятно. Но съседната ни Турция осъмна ислямистка държава и в нея бързо се разчистват радетелите за светско управление и образование.

Както е тръгнало, в недалечното бъдеще Турция може да въведе шериата. А САЩ не биха рискували да си държат бомбите в шериатска държава. Къде да ги преместят? Нищо чудно да изберат някоя от най-близките натовски страни – Румъния или България. Или и двете.

Това е само една от възможните промени, които ще настъпят в нашия район след неуспелия преврат и масовите чистки. Фасадата на “мюсюлманската демокрация” се срина и зад нея се появи познатият стар шериат.

Да напомня, че шериатът е системата от правила и закони, които са низпослани от Аллах чрез Пророка, мир нему. И понеже са от Бога, те стоят над човешките закони. В една или друга форма шериатът се прилага в десетки ислямистки държави. Той например предписва смърт за вероотстъпничество, прелюбодейство, хомосексуализъм и други прегрешения.

Неслучайно Реджеп Ердоган заговори за връщане на смъртното наказание, без него шериатът ще куца. И неслучайно държавният секретар на САЩ Джон Кери предупреди, че Турция може да изгуби членството си в НАТО. Ако тя стане лидер на световния ислямистки ренесанс, просто няма как да не се превърне във враг на световната империя. А че Турция се ислямизира, е очевидно. В речта си на другия ден след опита за преврат Ердоган вдигна ръка с 4 пръста. изпънати, палецът притиснат към дланта. Това е знакът на египетските “Мюсюлмански братя”. Изписва се като R4BIA. След военния преврат срещу египетския президент Морси през 2013 г. властите избиха над 1000 “мюсюлмански братя”. Много кървави сблъсъци ставаха на площад “Рабия”, което на арабски означава “четвърти”. Та оттам и поздравът с 4 пръсти, с който мюсюлманските братя показват, че не са се предали и джихадът продължава.

Сега в Турция върви нещо като Вартоломеева нощ – разчистват се “гюленистите”, които са може би най-умерените и светски мюсюлмани на планетата. Те са последователи на проповедника Фетулах Гюлен, който живее в Пенсилвания. Той е нещо като турски Сорос. Представяте ли си Ердоган да поиска да му предадат Сорос?

Гюлен проповядва опитомена форма на исляма, която е мултикултурна и толерантна, уважава демократичните институции и светските закони. За разлика от традиционния ислям учението на Гюлен е съвместимо със светската държава.

Но то има една голяма слабост – влиза в противоречие с праволинейното тълкувание на Корана и хадисите – сборниците със слова и дела на пророка Мохамед, мир нему. И това го прави враг на всички истински мюсюлмани и най-вече на “Мюсюлманските братя”.

Както е известно, идеологията на “Мюсюлманските братя” възстановява истинските корени на исляма, така както е създаден през VII век. Смята се, че повече от половината лидери на всичките близо 50 мюсюлмански терористични организации членуват в Братството, независимо дали са от ИД (Ислямска държава), “Ал Кайда”, “Ал Нусра” и така нататък. И над 65 на сто от тези лидери са били в затвора за ислямизъм. Впрочем самият Ердоган е бил в затвора поради същата причина.

Провинението му е такова, че в днешна Турция никой не би го осъдил. Той рецитира на публично събитие стихотворение от турския национален поет Зия Гъоркалп, към което са добавени думите:

“Джамиите са нашите казарми, куполите им са нашите шлемове, минаретата са нашите щикове, а правоверните са нашите войници.”

Самият Гьоркалп, между другото, е бил заклет противник на ислямизма и сигурно се е обърнал в гроба заради тази фалшификация. Може да се каже, че в Турция истинският преврат започна на 24 май тази година, когато Ердоган свали от власт своя дългогодишен съратник, премиера Ахмет Давутоглу.

Давутоглу беше главният идеолог на Партията на справедливостта и развитието, която по принцип е ислямистка, но идеите й са моделирани така, че да не нарушават старото законодателство на Турция и да не бъдат препятствие за влизането на Турция в Европейския съюз.

Само седмица преди Давутоглу да падне неговият съветник Омар Коркмаз изпрати до лидерите на “Мюсюлмански братя” в Турция гневно писмо, с което ги предупреждава да престанат да се обръщат към целия свят от името на неговата държава. След това се появи по телевизията и заяви: “Мюсюлманските братя” не успяха да наложат халифат в Египет по демократичен път, а сега са дошли в Турция и се опитват да провалят нашата демокрация.”

Посланието на Коркмаз бе предизвикано от тридневните чествания на “братята” под наслов, “Благодаря, Турция!”. Това събитие беше глобална реклама за Ердоган, което показа как мюсюлманите от цял свят му благодарят като на спасител, който помага на сирийските бежанци, защитава палестинците и дава убежище на прокудените от Египет мюсюлмански братя. 

Изявлението на съветника на Давутоглу би трябвало да разграничи правителството от честванията, за да спаси фасадата на турската демокрация пред Европа. Само че Ердоган бе на друг акъл. Седмица по-късно премиерът бе сменен и “Мюсюлманските братя” излязоха победители над питомния ислям, проповядван от Давутоглу.

Движението “Мюсюлмански братя” е основано в Египет от ислямския теолог Хасан ал Бана през 1928 година и представлява най-голямата ислямска организация в над 70 държави. Смята се, че самият Ердоган е “ихуан”, т. е. член на братството. Това, което се случи през май, е, че турският президент официално замени идеологията на светския мислител Давутоглу с теологията на Ал Бана и неговия знаменит последовател Саид Кутб.

Читателят вероятно е добре информиран за “Мюсюлманските братя”, но ще напомня, че главната цел на това движение е да наложи политическата и социалната организация, която Аллах е низпослал чрез Мохамед, мир нему. Всички ислямски правителства трябва да се подчиняват на този ред и евентуално да се обединят в халифат.

У нас това се нарича “политически ислям”, което си е чисто гяурско невежество, тъй като ислямът винаги е бил политически. В него политиката е религия, религията е политика и двете не може да се разделят. Опитите се смятат за вероотстъпничество и би трябвало да се наказват с обезглавяване. Именно затова турското духовенство се мобилизира в нощта на преврата, за да помогне на Ердган в борбата му с ревизионистите на Гюлен. По никое време мюзеините се качиха да пеят от минаретата, за да призоват правоверните на молитва и оттам да ги изпратят на борба с превратаджиите.

По време на честванията на “братята” техният духовен лидер шейх Юсуф ал Карадави изнесе огнена проповед за възраждането на халифата. Турция трябва да възстанови облика и знамето на Османската империя и да покори света, каза той. Османските султани са били най-добрите защитници на исляма и сега, когато на света вече има 1,7 милиарда мюсюлмани, те трябва да положат клетва за вярност към султан Ердоган.

Та именно заради тази идеология Ердоган прогони Давутоглу и сложи край на своя флирт със светската държава. Самият той е известен с израза: “Демокрацията е като трамвай. Возиш се до твоята спирка и там слизаш”. Е, дойде време Ердоган да слезе от трамвая.

Всичко това като че ли убягва на анализаторите по медиите, които представят Ердоган като диктатор, чиято цел е едноличната власт. Това е все едно да обрисуваш Сталин без комунизма. Да, той е бил жесток и безскрупулен диктатор. Но без комунистическата идеология сигурно щеше да си завърши културно семинарията и да се ръкоположи за грузински поп.

А без ислямизма Ердоган щеше да е футболист във “Фенербахче”, където са го канили. Явно е бил талантлив младеж.